"Vi var lugna i paus"

En poäng var vad laget behövde med sig från matchen mot Motala för att säkra en slutspelsplats. Men Motala gav hemmapubliken anledningatt vänta med firandet när man gick till pausvila med 1-3 till fördel för bortalaget. Men tränare Stefan Karlsson hade ingen anledning att vara orolig.

– Vi var lunga i paus. Vi visste att om vi bara började spela med varandra så skulle det lösa sig, och två mål i bandy är ingenting, säger Stefan.

Johan Koch bekräftade att även spelarna själva kände ingen oro över underläget.
– Vi kände att vi kunde göra så mycket bättre, och vi visste att Motala inte skulle orka hålla det höga tempot som de gjorde i första halvlek. Så vi var alla lugna, bekräftar Koch.

Anledningen till att spelet inte stämde i första var troligen att man visste att det låg en slutspelsplats och väntade vid poäng.

– Jag har varit med om detta många gånger. Man vet vad som ligger i potten så man är lite spänd och tar beslut som man normalt inte gör, säger Karlsson.

– Det kändes inte spänt innan matchen, men sen när de gör 1-0 och 2-0 plus att vi inte riktigt fick det att funka, då var det rätt spänt eftersom alla alla räknar med att man ska vinna en sådan här match. Sen uppträdde inte Motala riktigt som vi trodde, de backade hem ganska långt och det trodde vi inte att de skulle göra, säger Koch.

Koch och company vände i andra, vann säkert och säkrade slutspelsplatsen.

Men Koch och company visste vad som krävdes, och gick ut och visade det i andra halvlek.
– Vi hade längre anfall och spelade bollen mer till varandra och vi spelade med varandra, säger Koch som nu är lättad över att slutspelsplatsen är säkrad.
– Det är första gången sedan jag kom till Vänersborg, så det känns jäkligt skönt och roligt att vara klar när det återstår två omgångar, avslutar Koch.

Till matchreferat

Foto: Patrik Karlsson