ARENA VÄNERSBORG

Säsongen 2009 – 2010 stod Arena Vänersborg klar att tas i bruk. Ännu en milstolpe för bandyn i Vänersborg passeras. För oss i IFK innebär det nya möjligheter att erbjuda dig som besökare nya upplevelser.

En elitseriematch i bandy är fortfarande en elitseriematch med allt som därtill hör. Med bandy inomhus lägger vi till arrangemang och upplevelser runt matcherna – bara för att du som besökare skall känna dig extra välkommen. Inför varje hemmamatch planerar vi för aktiviteter och program som kommer att göra besöket extra minnesvärt.

I över mer än 40 år, sedan 1964, har det spelats bandy på konstfrusen is i Vänersborg. När nuvarande sportcentrum byggdes på 1960-talet var det en föregångare i Sverige och den konstfrusna bandybanan en viktig del i det. Med åren har det visat sig att satsningen på konstfruset var mycket framsynt. Ett av skälen till att IFK under de senaste 20 åren spelat i Allsvenskan och i Elitserien är tillgången till Isstadion med dess faciliteter. Under årens lopp har kompletteringar och tillbyggnader skett på sportcentrum. Stor uppmärksamhet fick Isstadions nya läktare när den invigdes för några år sedan. De allt mera skiftande väderförhållandena har på senare år spelat ismakarna – samt inte minst utövare och publik – stora spratt. Nu är det slut med det. I Arena Vänersborg kommer matcherna att avgöras på sportsligt justa och rättvisa villkor och vår publik behöver inte fundera på om det regnar eller snöar för mycket, om det är för kallt eller…

För IFK och kommunens övriga bandyföreningar är Arena Vänersborg en betydelsefull grund att stå på i det fortsatta arbetet med utvecklingen av vår sport. Elitverksamheten har nu konkurrenskraftiga förhållanden. Förutsättningarna för bandy i toppklass är givna. Bredd- och ungdomsverksamheten ges möjlighet att utvecklas.