"Väldigt nöjd att ha honom i mitt lag"

Kamratlagets leenden och glädje efter matchen när de åkte runt och tackade de 2287 personerna i publiken gick inte att missa. Vi träffar en mycket nöjd Andreas Eriksson direkt efter matchen.

– Ja det här känns riktigt bra. Det är en jämn och tuff match som det alltid är mot Kungälv. Jag tycker vi spelar riktigt bra i första halvlek och kommer till många bra lägen. Det är väldigt roligt just nu, jag känner mig mer delaktig i spelet och jag får mycket boll att jobba med, säger Andreas med ett leende.

Från tränare Stefan Karlsson kommer istället en djup suck när vi sätter oss ner en stund efter matchen. En lättnandes suck.
– Ja, det blir så efter en sådan urladdning vi hade mot Vetlanda. Vi kom hem halv två onsdag natt och idag möter vi ett lag som har förlorat flera matcher och har jättemycket energi. Men jag är otroligt nöjd att vi vinner en sån här match idag.

Första halvleken är Kalsson med all rätt väldigt nöjd med.
– De har egentligen ingenting i första halvlek. Vi får ett självmål med oss, men det är tack vare att vi är där uppe och stressar dem. Vi var klart bättre i första halvlek och 4-1 i paus tycker jag är rättvist.

I andra halvlek chansspelar Kungälv lite och pressar Vänersborg högt upp i banan. Men Stefan tycker ändå att de kontrollerar spelet mestadels.

Det var lite tufft läge i matchen när det stod 4-2, och Kungälv får ett friläge med Gabbe.

– Det är en avgörande sekvens där när Gabbe räddar och nästan i anfallet efter skapar vi straffen som Hedqvist sätter till 5-2, säger Karlsson.

Kännetecknet för alla de senaste matcherna är att hela laget gör fantastiska prestationer och sliter hårt för varandra. Men det finns två spelare idag som Karlsson anser spelade extra stor betydelse.

– Koch har en avgörande roll offensivt idag. Dels för att han gör 4-1-målet och har ett fint djupledspass fram till Hedqvist som blir upphakad vid 5-2-straffen.
– Sen måste jag nämna Zitouni som är enormt viktig för oss i laget och särskilt sådana här dagar. Han tar ett ansvar och balansrollen på ett underbart sätt. Jag är väldigt nöjd att ha honom i mitt lag, berömmer Stefan.

Alexander Zitouni imponerar på Stefan Karlsson. Foto: Patrik Karlsson

Nu har laget några dagars matchvila framför sig innan nästa bortamatch mot Sandviken på onsdag.
– Det är väldigt viktig vila nu i några dagar. Vi har haft fyra tuffa bortamatcher, rest och kommit hem sent på nätterna. Och vi har lagt ner så mycket kraft den senaste tiden. Nu är det helt förbjudet att sätta på sig skridskorna i helgen, definitivt, säger Karlsson bestämt.

 

>Mer om matchen – Matchreferat och länkar