Inför VSK borta

Det är tätt på given just nu, på fredagen väntar ny bortamatch för IFK Vänersborg.

Efter den fina insatsen mot AIK senast är det dags för IFK Vänersborg att ladda om för ny bortamatch direkt, den här gången med Västerås SK på andra sidan isen. VSK ligger just nu femma i elitserien, två poäng före just IFK men med sämre målskillnad. Vid Vänersborgsseger byter således lagen plats med varandra i tabellen.

— Vi siktar på två poäng och femteplatsen. Vi tittar uppåt i tabellen, inte nedåt, säger Markus Kumpuoja till hemsidan inför matchen mot VSK.

Efter en lite trög start på serien har Västerås sakta men säkert jobbat sig uppåt i tabellen och visat upp en imponerande stabilitet. På slutet har VSK spelat många tajta matcher, och oftast kommit segrande ur dem. Som senast mot Bollnäs där laget låg under med 3-5 med mindre än en kvart kvar att spela, men trots det lyckades vända och vinna med 6-5. Även när Vänersborg och Västerås möttes i Arena Vänersborg blev det tätt och jämnt med VSK som segrare med 4-3 till slut. Det är framförallt på bortaplan VSK har varit starka den här säsongen, där tillhör man toppskiktet i serien. Däremot har man haft problem på hemmais och har bara bottenlagen Frillesås och Tellus efter sig i den statistiken. 

VSK:s främsta offensiva vapen är den gänglige anfallaren Robin Andersson, som gjorde två av målen i det första mötet lagen emellan, och som ofta återfinns parkerad framför målet och försöker fånga in bollar med sin långa räckvidd. Vidare har man ett kvicksilver i Joel Engström på topp med Andersson och rutinerade Jesper Jonsson och Tobias Holmberg på mittfältet som förser dem med passningar. Nu har man också fått tillbaka mittfältaren Daniel Johansson efter en lång tids skadefrånvaro, vilket givit Västerås ytterligare ett hot framåt. 

— VSK har alltid spelat sitt spel, rolig bandy, mycket framåt. Det tror jag passar oss bra, vi behöver bara vara lite coola och inte dras med i hawaiibandy, spekulerar Markus Kumpuoja om matchbilden i Västerås.

IFK får även i den här matchen klara sig utan avstängde Edvin Isaksson, frågetecken även för skadade Adam Herou Löf och Joakim Johansson som båda saknades mot AIK.

Matchen har avslagstid kl 18.00 imorgon fredag och kan ses på Sportbladet Play eller följas via resultatrapportering på appen Bandygrytan. Glöm inte att redan nu köpa 50/50-lotter inför hemmamatchen mot AIK nästa vecka.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno