Vilma Roosberg tredje spelaren från Mölndal Bandy att ansluta till Damlaget!

Tre nya lovande spelare är klara för damlaget som kommer ifrån Mölndal Bandy. Idag presenterar vi den tredje och sista, den skridskostarke Vilma Roosberg.

Vilma är 15 år gammal och började spela i Mölndals Bandy som liten i skridskoskolan. Vilma går idag i 9e klass på Varlaskolan i Kungsbacka.

Hur känns det att börja spela bandy i IFK Vänersborg?

Det känns väldigt bra! Jag tror att det kommer bli en kul säsong, det kommer säkert att bli en stor utmaning men det är något jag ser fram emot. Mina upplevelser av laget hittills är att det är ett väldigt härligt gäng hela laget.  

Kan du berätta om din bandykarriär hittills?

Jag började spela i Mölndal bandy, det finns inte så många flicklag i min ålder när jag började. Så först spelade jag med lite yngre tjejer men efter ett tag så började jag även spela med pojklagen i Mölndal och gjorde det ganska länge. Efter ett par år började jag och Ingrid (Löwhagen) spela med Höjden ett par säsongen innan vi återvände och började spela i Mölndals damlag.

Vilken position spelar du på?

Jag ser mig främst som en vänstermittfältare, det är nog där jag trivs allra bäst. Sen jag kom till IFK har jag spelat ganska mycket som halv men nu i senaste matchen provade jag även att spela som offensiv mittfältare. Vi får se lite på vilken position jag landar, det kan bli så nu under försäsongen att jag testar lite olika innan vi inser vart jag kan passa som bäst och göra störst nytta för laget.  

Vad kommer du bidra med till F17 och damlaget?

Jag tror jag kommer bidra med en extra krydda i offensiven. Jag är ganska skridskostark, jag gillar att sätta upp tempot och utmanar gärna och försöker gå på genombrott för att luckra upp försvaret. Skridskoåkningen är en av mina styrkor men förutom det så ser jag mig även som en ganska bra passningsspelare.

Hur tycker du det har varit att träna och spela i IFK än så länge?

Det är väldigt bra förutsättningar att spela i IFK, det är en himla lyx att få spela inomhus redan. Det är otroligt bra förutsättningar för att fortsätta utvecklas som bandyspelare. Hittills har det känts väldigt bra att spela i IFK, det är nästan första gången i min bandykarriär som jag spelar med andra spelare i min ålder och med ganska jämbördig nivå. Så det känns stimulerande!

Vad har du för förväntningar på säsongen?

Att vi som lag satsar helhjärtat och verkligen går för att vinna matcher och att vi kommer att spela för varandra, att vi vinner som ett lag och förlorar som ett. Jag hoppas ju och tror att vi ska ta SM-guld i F17 och att vi i damallsvenskan vara med och kriga i toppen. Sen är mitt personliga mål att antigen detta år eller till nästa år bli uttagen till F17-landslaget, det är vad jag satsar på!

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt