"Viktig seger inför slutspelet"

Fagerström var inte nöjd med sin insats, dock var han väldigt nöjd med resultatet. Foto: Patrik Karlsson

IFK Vänersborg vänder ett 3-0-underläge mot Edsbyn och vinner med 4-3 i elitseriens sista omgång. Hemmalagets bästa spelare för kvällen är ändå inte nöjd.

– Jag hatar när jag inte lyckas, vad trött jag blir på mig själv, säger Christoffer Fagerström direkt efter matchen. Då gjorde han ändå IFK:s första mål, efter ett skott från Fager som Edsbyns målvakt lämnar retur på kommer det viktiga 4-3-målet  i 90:e minuten och han tog sen emot priset som matchens lirare. Den hårda ribbträffen i den 96:e minuten var väl en av anledningarna till hans frustration.

”Bra för självförtroendet”

– Men vi vann i alla fall, det var skönt, tillägger Fagerström som tycker att de får med sig en bra känsla till slutspelet.
– Det är en jätteviktig seger för oss och vårt självförtroende. Vi har spelat bra under en lång tid, men det är skönt att det är färskt nu inför kvartsfinalen.

Stefan Karlsson var nöjd efter matchen som helhet, hade vi frågat honom efter 11 minuter hade vi nog fått höra något annat.

– Men en match är ju som bekant 90 minuter, till och med 96 minuter idag. Första 10 är anskrämligt att se, vi spelar bakåt, vi missar passningar, vi vänder hem. Men efter timouten så börjar vi äta oss in i matchen, rätt spelare kommer i spel och vi hotar dem på rätt sätt. Sen startade Edsbyn ruskigt bra och med ett makalöst tempo, säger Karlsson.

– Jag tycker att vi dominerar sista 50 minuterna. I andra tycker jag inte att de hade särskilt många farligheter mot vårt mål. Det var otroligt starkt av oss att vända och skönt att få med sig den här känslan in i slutspelet.

”Jag hade tippat Sandviken”

Slutspelet, som alltså börjar med att IFK möter Sandviken i kvartsfinal, ett väntat motstånd för Stefan Karlsson.

– Jag hade redan tippat att vi skulle få Sandviken. Det känns jäkligt kul detta. De är de senaste två årens svenska mästare, men i år har de ett nytt lag. Det kommer bli riktigt roliga och spännande matcher att spela, säger Karlsson.

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson