Viktig seger hemma mot Sirius

IFK Vänersborg – Sirius 5-3

IFK-spelarna snackar ihop sig under förra säsongens hemmamatch mot Sirius, som även den gången slutade med seger.

De som valde att fly undan snöfallet och kylan genom att ta skydd i Arena Vänersborg fick under fredagskvällen se ett blåvitt hemmalag som startade matchen mot bottenlaget Sirius i ett rasande tempo. Precis som i senaste hemmamatchen glänste man under matchens första 20 minuter. Men tyvärr lyckades motståndarna även den här gången arbeta sig in i matchen.

Efter tio minuter, och ständigt hög IFK-press, kom första utdelningen. Efter hörna, och flertalet returer, kunde Nils Berner spräcka nollan. Tre minuter senare arbetade Joakim Hedqvist in 2-0, också det efter ett antal räddningar från Sirius-målvakten Henrik Kjellsson.

Efter knappt 19 minuter kom även 3-0, då Ilari Moisala iskallt placerade in bollen lågt vid högra stolpen efter pass från Christoffer Fagerström. I det läget kändes det som att det skulle bli en rejäl uppförsbacke för gästerna, som knappt hade skapat någon chans att tala om.

– Vi var jättebra i 20 minuter, men sen var det som att vi slutade spela lite, säger backen Moisala, som alltså noterades för sitt första mål någonsin i IFK-tröjan.

Och mycket riktigt så kom Sirius tillbaka in i matchen. Halvvägs in i första halvleken satte Markus Kumpuoja en reducering på hörna, och tio minuter före pausvilan hann han också med att sätta 3-2 efter att ha tagit emot en lyra.

– Jag vet inte vad det är som händer, men efter deras första mål blir vi passiva. Men vi pratade om det i paus och i andra halvleken kommer vi tillbaka, och jag tycker att vi är klart bättre än dem, säger Ilari.

Vänersborg inledde den andra halvleken med samma fart och höga press. Men efter en resultatlös hörna kunde i stället Kumpuoja sticka på djupet och fullborda såväl sitt eget hattrick som bortalagets upphämtning.

Men IFK:s främste målskytt, Joakim Hedqvist, ville inte vara sämre. Efter att först ha återtagit ledningen på straff i matchens 79:e minut satte han även 5-3 med två minuter kvar av matchen. Hedqvists hattrick fullbordades efter passning från Fagerström, där Jocke kunde stöta in bollen i öppet mål.

Ilari Moisala tycker att motståndarna bjöd upp till spel lite mer än väntat, men att IFK i slutändan fick två rättvisa poäng.

– De hotar oss inte riktigt egentligen, utan håller mest bollen på den egna planhalvan, men vi bjuder in dem i matchen i slutet av första halvleken. Vi skapar väldigt många fler chanser än dem, och det är jätteskönt att vi sätter målen på slutet, säger han.

Ilari Moisala fick sätta sitt första mål för IFK i 5-3 segern mot Sirius.