Välkommen hem, David Jilderby!

Vi kan stolt presentera att David Jilderby är tillbaka i moderklubben igen efter tre år i Vetlanda. Han lämnade Vänersborg för flytt för tre år sedan för att studera på gymnasiet och kombinera det med spel i Vetlanda men nu kan vi konstatera att han är tillbaka i IFK Vänersborg igen. Han spelade så sent som i mars månad P19 SM Final i ABB Arena och har varit med i landslagssammanhang från ung ålder. En mycket spännande spelare som har framtiden för sig.

Vi stämmar av läget med David efter att han nyss signerat kontraktet med moderklubben. 

Hur känns det att komma tillbaka till IFK Vänersborg efter att ha studerat i Vetlanda och kombinerat det med bandy under tre år?

Innan jag flyttade till Vetlanda, och som ung spelare i IFK Vänersborg, har målsättningen alltid varit att ta klivet upp i A-truppen. Efter tre lärorika år i Vetlanda så känns det fantastiskt skönt att få uppfylla en barndomsdröm och återvända till moderklubben. Tiden i Vetlanda har varit väldigt rolig och utmanande. När det gäller studier i kombination med bandyn så har jag haft goda förutsättningar för att ta mig långt på båda fronterna.

Vad känner du att du fått med dig både som person men framförallt som bandyspelare från dina år i Vetlanda?

Bandyn som spelas i Vetlanda är en offensiv bandy med mycket fart framåt. Som person har jag byggt karaktär, men även fått känna på att ta mer ansvar och fått ha en drivande roll.

Du spela SM final med P19 som tyvärr sluta med förlust. Hur var det att få uppleva det i ABB Arena?

Någonstans så tror jag att alla bandyspelare drömmer om att få spela SM-Final. Trots att vi förlorade så var det fruktansvärt kul, och det är en resa som jag aldrig kommer glömma. Det var häftigt att kröna juniortiden med en SM-Final, särskilt efter en tung förstaperiod i serien, när vi mer eller mindre var uträknade från kampen om guldet.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Jag skulle säga att jag är en tvåvägsspelare som kan komma med mycket fart framåt i banan, men även i defensiven. Min främsta styrka skulle jag säga är min skridskoåkning. Under säsongen som var har jag tagit kliv i min defensiv, men framförallt klubbteknik.

Du är född 2005 och har verkligen framtiden för dig. Hur känns det att hoppa på denna utmaning att slå sig in i IFK Vänersborg som satsar hårt på att ta sig upp i Elitserien igen?

Det är en chans som man verkligen vill ta. I mina ögon är IFK Vänersborg den rätta föreningen att ta nästa steg i min utveckling.  Här har jag goda förutsättningar, och det ska bli en spännande resa att göra.

Något du vill hälsa till alla supportrar inför stundande säsong?

Vi ses i vinter, tillsammans gör vi återtåget möjligt!

 

Vi hälsar återigen David Jilderby varmt välkommen tillbaka till moderklubben IFK Vänersborg!

Återtåget – Alla ska med!