Tvåsiffrigt mot Blåsut


Bandy -Vänersborg!

IFK Vänersborg valde att vila Martin Röing i fredagens genrep och han ersattes av Joakim Johansson i laget medan Richard Wallin Kamperin tog över Liberoplatsen och lagkaptensbindeln. Tyvärr fick ”Kimmen” lämna matchen i mitten av den första halvleken efter en kollision med en lagkamrat, varpå Henric Eriksson fick vikariera som högerback resten av matchen.

Herou Löf spräckte nollan

Efter en temposvag inledning kunde Didrik Land komma runt med bra fart på vänsterkanten och spela in till en fri Adam Herou Löf som stötte in 1-0 i tionde minuten. Bara nån minut senare hittade Olle Sundin fram med bollen till Robin Lundqvist som lyfte in 2-0 och i den 16:e minuten gjorde Christoffer Fagerström 3-0 på hörna.

Blåsut replikerade dock snabbt när Carl Walther, som gjort ett par matcher i högsta serien med IFK, hittade fram med en genomskärare som skar rakt igenom hela IFK-försvaret och friställde Glenn Jansson som gjorde 3-1. Nils Berner gjorde 4-1 på ett långt utkast från Mattias Andersson innan Anders Englund fastställde halvtidsresultatet 4-2 på hörna.

Blåsut hade svårt att skapa chanser

Att det var tydlig klasskillnad mellan lagen syntes ofta och IFK-spelarna valde gärna välja de svårare alternativen i olika situationer för att få någonting med sig från matchen. Blåsut försvarade sig bra långa stunder i första halvlek, men offensiven lös med sin frånvaro med undantag för ett par framstötar.

I andra halvlek tog Blåsuts bensin slut, eller om det var IFK som tryckte på gasen lite hårdare. För sista 45 minuterna var det i stort sett spel mot ett mål. Christoffer Fagerström satte 5-2 på en fin soloprestation som avslutades med ett välplacerat skott, och Nils Berner tråcklade in 6-2 på pass från Olle Sundin minuten senare.

Inget flyt för ”Jocke”

Joakim Hedqvist var pigg under hela matchen och väldigt sugen på att göra mål – men var det inte Blåsuts målvakt som gjorde fina parader så var det ribban eller stolparna som stod i vägen. En handfull gånger träffade ”Jocke” virket under matchens gång. Men i den 59:e minuten fick han äntligen sätta en boll när han sköt in en vänsterhörna till 7-2.

Efter målet stagnerade spelet och IFK:s offensivlusta avtog en del. 18-årige Adam Herou Löf gjorde en bra match, tog för sig och stod för en fin framspelning till Nils Berner 8-2-mål. Berner gjorde kort därefter sitt fjärde mål i matchen när han drog till snabbt efter ett lyft från Johan Skatz.

Mayborn reducerade två gånger

I slutet av matchen slappnade IFK av i försvarsspelet en hel del och Alexander Mayborn kunde två gånger om reducera. Däremellan hade Emil Viklund hittat målet med en knack från straffpunkten. Matchen slutade 10-4 till IFK Vänersborg som nu är klara med träningsmatchandet.

Piggaste spelarna mot Blåsut var Didrik Land, Adam Herou Löf, Joakim Hedqvist och Christoffer Fagerström.

Nästa match blir mot Villa i elitseriepremiären, hemma i Arena Vänersborg fredag 25 oktober.

Matchrapport