TVÅ VM GULD OCH ETT SILVER

Svenska P-19 landslaget med IFK-talangerna Lukas Forsström och Hugo Nyman, gick in i VM-turneringen i Katrineholm som klara favoriter och övertygade stort i turneringen. 

-En mycket fint genomförd turnering. Vi har inte träffats sedan i december och killarna har inte varit på stor is i sina klubblag på två veckor. Vi hanterade favoritskapet väl, säger en mycket nöjd förbundskapten Jesper Larsson. 

-Vi har ett mycket talangfullt lag och det är en ära att få vara med som ledare för dessa killar som har så höga ambitioner. Det finns flera framtida stjärnor i detta landslag, berömmer Jesper Larsson. 

Med i det svenska landslaget var IFK Vänersborgs stortalanger Hugo Nyman, och Lukas Forsström. 

-Lukas har kommit tillbaka starkt efter skadan. Honom känner jag väl och vet vad jag får. Bolltrygg, skridskostark och med bra passningsklubba. Vi spelade en del med honom som halv i turneringen, och jag är säker på att Lukas kan ta ännu större steg och ta Vänersborg till en ny nivå på just positionen som halv.

Lukas var såklart mycket nöjd efter VM-guldet i Katrineholm och med sin roll i laget. 

-Kul att spela VM-turneringen och vi gjorde det väldigt bra. Tanken var att jag skulle spela halv när ”Jeppe” tränade i IFK, och jag tycker det är en rolig position, säger IFK:s stortalang.

-Vi var många som var med i Lidköping när vi förlorade VM-finalen för två år sedan mot Ryssland i P-17 så det var skönt att äntligen få vinna guldet.

När det gäller duon från IFK Vänersborg är Jesper Larsson av förklarliga skäl förhoppningsfull inför framtiden. 

-Hugo har tagit stora kliv . Hans spelsätt gynnades inte riktigt i denna turnering, då vi var så spelförande i matcherna. Hugo behöver vara tuff och rejäl i sitt spelsätt och kommer att växa ännu mer som spelare i den typen av matcher. 

-Med Hugo och Lukas har IFK två riktiga guldklimpar om föreningen har tålamod med dem, då de fortfarande är väldigt unga och fortsätter att utvecklas, avslutar förbundskaptenen och tidigare IFK Vänersborgstränaren Jesper Larsson. 

Nu väntar semester för Hugo Nyman och Lukas Forsström i Sälen, tillsammans med övriga i IFK Vänersborgs representationslag innan försäsongen drar igång.

Vi vill också passa på att gratulera Norge för VM-silvret. Första finalen på 46 år. I det norska laget spelar Ole Robin Kåsa Kjellmann, som går på bandygymnasiet i Vänersborg och spelar i föreningens utvcklingslag i div 1. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Privat