Tung förlust mot Örebro

Ledning med 1-0 i paus blev förlust till 1-2 i andra halvlek för IFK Vänersborg.

IFK åkte upp till matchen i Örebro med Emil Viklund och Hugo Sjöling kvar i Vänersborg, och comebackande Lukas Forsström och nyförvärvet Alexander Heinhagen med i truppen. Alexander startade som vänsterhalv och gjorde en pigg debut.

Piggt inledde hela IFK-laget matchen. Man tryckte tillbaka Örebro och skapade flertalet hörnor och bra målchanser, men som så många gånger förr på bortaplan den här säsongen gick det troll i bollen när man skulle försöka sätta den i nät. Det dröjde tills nästan halvtimmen var spelad innan Niclas Nyqvist spräckte nollan i matchen efter att ha avslutat ett mönsteranfall.

Bara ett par minuter senare ordnade Markus Kumpuoja en straff när han tog ner ett lyft och blev fasthållen i straffområdet, men dessvärre sköt Niklas Holopainen straffen mitt på Örebros målvakt. IFK fortsatte dock att skapa fina lägen och hörnor och borde nog fått in någon mer boll innan paus. Örebro stack upp emellanåt med hörnor och någon farlig målchans men var inte riktigt nära något mål.

I den andra halvleken fortsatte matchbilden i samma stil med ett spelförande IFK mot ett Örebro som då och då stack upp och skapade en hel del hörnor. Det gjorde IFK för den delen också, plus ett flertal högkvalitativa målchanser i spelet men ineffektiviteten framför mål var stor denna kväll.

Det skulle också stå IFK dyrt. För med drygt 20 minuter kvar kvitterade Örebro på hörna och knappt 10 minuter senare slog man in 1-2 bakom Kimmo Kyllönen. IFK försökte komma ikapp i slutet men lyckades inte, utan det blev ännu en snöplig uddamålsförlust på bortaplan.

– Vi gör inte mål på våra chanser. Så enkelt är det, konstaterade Ari Holopainen i Sportbladet Play efter matchen när han fick frågan vad som gick snett den här kvällen.

Nu väntar ett par dagars vila och träning för IFK innan det är dags för viktig hemmamatch mot IFK Motala på torsdag. 

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Mikael Larsson