Tung förlust i Söderhamn

Efter en fin första halvlek rasade det totalt för IFK Vänersborg i andra halvlek.

IFK Vänersborg, som återigen kom till spel utan skadade Robin Lundqvist, inledde matchen pigg och beslutsamt och skapade flertalet målchanser. Man fick också utdelning på chanserna, först genom Juho Liukkonen som stötte in en retur efter att Emil Viklund lossat bössan och sedan var det Kimmo Kyllönen show som gav  2-0 till IFK;

Kimmo räddade först ett friläge för Broberg, greppade snabbt en boll i korgen och kastade Niklas Holopainen fri från nästan halva planen. Niklas var kall och rullade in bollen i friläget.

När Hugo Sjöling gjorde mål för andra matchen i rad (fint frispelad av Adam Herou Löf) så kändes det som att det här var IFK Vänersborgs kväll. I slutet av halvleken kunde dock Broberg få in en reducering och där tog det roliga slut för de blåvita.

Andra halvleken var nämligen raset totalt. Redan efter några minuter hade Broberg kvitterat till 3-3 och efter det var IFK aldrig riktigt nära. Det offensiva spelet som var så bra i första halvlek låste sig fullständigt och Broberg kunde relativt bekvämt gå upp till 7-3-ledning. Emil Viklund reducerade till 7-4 i slutminuterna men det var mer av akademisk betydelse.

– Vi gör en av årets bästa halvlekar i första halvlek, sedan är vi inte alls med i andra halvlek, sammanfattade Adam Herou Löf insatsen till Sportbladet Play efter matchen.

Bortaspelet fortsätter således spöka för IFK Vänersborg men det är ingenting man kan gräva ner sig för nu, för nu gäller det att ladda om batterierna och fokusera på att göra en bra prestation i den sista matchen på den här bortaturnén, på söndag mot Tellus.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno