Sur förlust i Söderhamn

IFK Vänersborg kämpade heroiskt borta mot Broberg Söderhamn men fick se hemmalaget roffa åt sig alla poäng efter ett sent avgörande.

För IFK Vänersborg var Richard Kamperin Wallin tillbaka i laget liksom Jesper Bryngelson som återigen fick hoppa in på isen efter att lånat av Sebastian Brandt upphört och Henric Eriksson var avstängd.

IFK fick en drömstart på matchen när Joakim Johansson och Juho Liukkonen gjorde två hörnmål på sju minuter i matchupptakten och tvingade hemmalaget till en tidig timeout, som fick viss effekt. Broberg tog över mer av matchen och skapade en hel del hörnor samtidigt som IFK inte fick till defensiven lika klockrent som i tidigare matcher.

På retur från en av alla dessa Brobergshörnor reducerade förre IFK-spelaren Jesper Öhrlund och en kort stund senare kunde Martin Söderberg kvittera till 2-2 – ett mål som kanske borde dömts bort för vad som såg ut som en tydlig hög klubba på Brobergsanfallaren när han tog ner bollen i straffområdet, vilket IFK-spelarna påpekade. Domarna höll dock inte med.

Matchen fortsatte svänga fram och tillbaka med ganska lite ordnat spel och två lag som tryckte gasen i botten framåt så fort de fick tag i bollen. Ingen gjorde det bättre än Kalle Lempinen som förvaltade en öppnande passning från Adam Herou Löf, snurrade upp tre Brobergsförsvarare samt målvakt och rullade enkelt in 3-2 till IFK med några minuter kvar till pausvilan.

Glädjen skulle dock bli kortvarig, för bara minuten senare fick Jonas Engström fatt i bollen efter en tilltrasslad situation i straffområdet och kunde skjuta in 3-3.

Tidigt i den andra halvleken fick Martin Söderberg med sig en straff efter att ha gått omkull i efter en närkamp i straffområdet som han själv slog i mål till 3-4. Nästan direkt på avslag serverade Adam Herou Löf en macka till Robin Lundqvist som blev fasthållen i straffområdet med IFK-straff som följd. Brobergsmålvakten kunde dock rädda Linus Hagmans straff. De blåvita skulle få jubla ändå relativt snart då Lukas Forsström hittade Kalle Lempinen med ett välavvägt lyft och Kalle placerat in bollen med ett lika välavvägt avslut.

Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka men med viss övervikt för hemmalaget mot ett IFK Vänersborg som fick slita allt mer i defensiven för att stå emot och inte orkade hålla i bollen några längre stunder. Resultatet blev en hörnkavalkad för Broberg (6 st hörnor sista kvarten) och när ett lag får tillräckligt många hörnor brukar det förr eller senare resultera i mål, och dessvärre för IFK blev så fallet även denna gång. På Brobergs 16:e hörna i matchen lyckades de med en variant och Martin Söderberg kunde stöta in sitt tredje mål från nära håll.

IFK tog en timeout och försökte få in en kvittering de sista minuterna, men utan framgång utan det blev för andra året i rad förlust med 4-5 i Söderhamn efter ett surt, sent avgörande.

– En poäng skulle vi kanske fått med oss, konstaterade en besviken Lukas Forsström efter matchen i Bandypuls sändning. Han hade också receptet klart för hur IFK ska studsa tillbaka i kommande matcher:

– Vi ska utnyttja vår fart. Vi har en jävla fart allihopa, vi vill spela en anfallsbandy och försöka hitta tillbaka till det här gamla Vänersborg i defensiven för då är vi starka.

Nästa match för IFK Vänersborg är på tisdag 12 december hemma mot Edsbyn. Avslag kl 19.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson