RUBRIK: F17 Flickallsvenskan spelas i Arena Vänersborg fredag och lördag!

IFK Vänersborg arrangerar tillsammans med Svenska Bandyförbundet det första poolspelet av två i F17 Flickallsvenskan Södra i Arena Vänersborg under fredagen och lördagen. Det är generationen som i början av sin bandykarriär hösten 2016 spelade som F10 i den första upplagan av Frida Bandycup, som nu återvänder till Arena Vänersborg för att göra upp om en plats till SM semifinalerna.

 

Det spelas även i Flickallsvenska Norra denna helgen, på Grosvads IP i Finspång. De två främsta lagen från varje pool kommer mötas i semifinal och SM-final som kommer spelas i den nya bandyhallen på Ruddalen i Göteborg helgen v 10. Då spelas även P17 och P19 finalerna.

 

IFK Vänersborg spelar för andra säsongen i F17 Flickallsvenskan, förra säsongen slutade vi på en fjärdeplats. Liksom tidigare år är motståndet tufft, Villa Lidköping, KS Bandy, Tranås BoIS/Skirö AIK och SK Höjden/Mölndal är alla starka lag, men det har i flera av lagen skett en generationsväxling som ska bli spännande att se hur den slår, nykomlingar är SK Höjden/Mölndal som deltar för första gången. Från IFK’s sida är det i princip samma lag som spelade förra säsongen.

 

Flickallsvenskan spelas som två poolspel, detta då många av spelarna även spelar i Allsvenskan Dam, och några få i Elitserien till ”vardags”, det finns helt enkelt inte utrymme i kalendern för ytterligare en serie. Med de stora kullarna som kommer underifrån i flera föreningar kan detta kanske ändras inom en inte allt för snar framtid.

 

IFK’s matcher på fredagen, 08:30 mot KS Bandy, 11:20 mot Skirö AIK /Tranås BoIS. På lördagen 10:25 mot SK Höjden/Mölndal och till sist 13:15 mot Villa Lidköping BK.

Välkommen till Arenan och stötta tjejerna!

 

Text och bild: Mats Ahlstedt