Niklas Holopainen är klar för 2 nya säsonger i IFK Vänersborg

Med 22 mål fick Niklas Holopainen lite av ett genombrott i elitserien den gångna säsongen. På onsdagen blev det klart att 24-årige anfallaren blir kvar i IFK Vänersborg i ytterligare minst två säsonger.

-Känns mycket bra. Ända sedan jag lämnade Sandviken för spel i IFK förra säsongen har jag hoppats på att få vara kvar och få kontinuitet. Trivs väldigt bra i staden och i föreningen. Det var ju i Vänersborg jag tog mina första skridskoskär, och var med redan i bandyskolan i IFK i samband med att pappa spelade i föreningen i början av 2000 talet, så Vänersborg känns som lite som ett hem för mig, säger Niklas Holopainen.

-Jag tycker att det gått upp och ner för mig under säsongen. Inledde bra, sedan kände jag en ökad press på mig att leverera när vi inte jag och laget riktigt presterade, säger Niklas.

-Vi hade det tufft med skador under egentligen hela försäsongen. Viktiga spelare som Ruben (läs Robin Lundqvist), Lippi (Juho Liukkonen) och Lukas Forsström borta under stora delar, vilket var jobbigt. Stor skillnad på träningarna rent kvalitetsmässigt när flera saknas under lång tid, fortsätter Niklas Holopainen.

-Känslan som både jag och övriga i laget har är revanschsug. Ser verkligen fram mot en säsong utan pandemi. Det blir kul att få möta Gripen också. Häftiga derbyn och matcher med mycket känslor, avslutar Niklas Holopainen.

11:e april kommer IFK Vänersborgs spelartrupp träffa nye huvudtränaren Jesper Bryngelson i arenan. Då börjar uppladdningen på allvar inför en ny mycket intressant säsong.

Text: Niklas Thonander