Motala – IFK i sista elitserieomgången

-

Imorgon tisdag spelas den sista elitserieomgången och IFK Vänersborg möter Motala borta. Det är då som slutspelsplatserna ska finfördelas, och direkt efter slutsignalen väljer topplagen sina motståndare i SM-slutspelet.

Nytt för i år är att lag 1-6 är direktkvalificerade för kvartsfinal, medan lag 7-10 kommer att göra upp i en åttondelsfinal innan man är kvalificerad för slutspelet. IFK som kommer att bli sjua i tabellen ska möta lag tio, som just nu är IFK Motala. Skulle Motala passera Broberg som är nia, så får IFK istället möta Broberg i två matcher.

Åttondelsfinalerna spelas omgående och IFK börjar borta på torsdag och returmatch hemma på lördag och då ska det avgöras vilket lag som fortsatt får vara med och slåss om SM-bucklan.

Vid IFK-seger imorgon blir det IFK – Motala i åttondelsfinal, och då skulle lagen i så fall mötas tre gånger på fem dagar.

Att IFK hellre möter Motala än Broberg/Söderhamn hintade lagkaptenen Jocke Hedqvist om redan efter fredagens seger mot Falun. Jocke sa då.

-Det är ju en betydligt kortare resa till Motala så det hade väl varit bra. Vi hoppas att vi klarar att lösa den uppgiften, sa Jocke, och han tillade.

-Det gäller för oss att hitta rätt känsla inför fortsättningen.

Imorgon kväll vid niotiden vet vi, och då har även topplagen valt motståndare i SM-slutspelet.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson