Målfyrverkeri när IFK vann med 9-0 mot Frillesås

Nästan hundraprocentig utdelning på chanserna för IFK som även höll nollan.

En urladdning från IFK mot Frillesås som var något av ett spöke för blåvitt förra säsongen som innebar två förluster och en av de på Annandagen.

– Vi gick in för den här matchen med 100 procent och vi hade bestämt oss för att inte släppa in något mål. Vi håller oss till det vi har bestämt och är nöjda med det då kan det rinna iväg så här, säger Robin Lundqvist som låg bakom mycket av IFK:s spel den här Annandagen. Jag är jättenöjd med vår insats idag. Han är lite mer blygsam om sin egen insats.

– Kroppen kändes bra idag så jag är nöjd. Vi förlorade två av två så det var lite revansch. Det är bra bra för lagets självförtroende att vi gör det vi har bestämt och att det blir sådana här siffror.

Det blev en blixtsnabb ledning för IFK redan efter 24 sekunder. Emil Viklund fick bollen i öppet läge från Ilja Grachev som tog vara på en misslyckad passning av Frillesåsförsvarare. 1-0 tidigt i matchen för tredje gången i rad för IFK. Det här var det snabbaste målet hittills.

Niklas Nyqvist gjorde sitt första mål för säsongen när han styrde in 2-0 efter efter en fin uppåkning av Robin Lundqvist som avslutades med pass in framför mål där Niklas fanns. Det efter 10 minuters spel. En bra utdelning tidigt i matchen.

I den 21:e minuten var det dags för nästa premiärmålskytt när Adam Blomster gjorde 3-0 efter en bra anfall från hemmalaget. Det var Adams första elitseriemål i den blåvita tröjan.

– Det var en bra känsla, det var tryggt hela matchen. Det var vi som styrde och ställde det hade och det hade vi snackat mycket om före, vi skulle ha taktpinnen. Det var många som var på spelhumör efter lite ledigt över jul och det var många som ville vara med och bidra. Vi gör en bra prestation i två halvlekar, säger Adam Blomster.

Målen var en följd av bra skridskoåkning och ett varierat spel med stor delaktighet. Emil Viklund spelade forward och det gav mer fart i anfallsspelet. Han utmanade Frillesås gång på gång, sköt utifrån och visade upp ett strålande spelhumör.

Fjärde målet var likt många andra mål som IFK har gjort den här säsongen med skott utifrån. Robin Lundqvist tog sig fram mot försvararna och avslutade med ett skott i mål. Då var det två minuter kvar av första halvlek och 4-0 som var pausresultatet.

Det var ett bra exempel på hur laget spelar den här säsongen med att fortsätter framåt och inte vänder hem så ofta. Robin Lundqvist fortsätter att vara drivande i spelet från sin högerkant.

IFK fick en makalös utdelning med tre mål på tre hörnor i början av andra halvlek. Det blev tre mål på tre minuter och fyrtiosex sekunder. Två gånger var det Ilja Grachev som var framme på hörnreturerna och på den tredje var det Adam Herou Löf som var målskytt åtta minuter in på andra halvlek.

Jakob Jenefeldt fick en fullträff på volley efter ett nytt inspel från Robin Lundqvist framför mål och 8-0. Ett läckert avslut av Jakob och återigen ett fint förarbete av Robin Lundqvist som var bäste hemmaspelare i Annandagsmatchen i Arenan.

Juho Liukkonen avslutade målgörandet med ett hårt skott som betydde 9-0.

IFK ägde matchen och hade bra utdelning. Den kollektiva insatsen var mycket bra med ett tryggt försvar och där Kimmo Kyllönen höll nollan även om den var när att spricka i sita anfallet men han fick tag i bollen någon centimeter från mållinjen.

Det stärkte helhetsintrycket. En gedigen match från hemmalaget.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno

 

Flera Bilder

Bildgallerie IFK-Vänersborg—Frillesås-BK-9-0-(4-0)