Magnus Nordin om läget inför annandagen


Foto: Patrik Karlsson

Jag tog ett kort snack med Magnus Nordin efter fredagens lättare träningspass. Magnus som tillsammans med klubbikonen Anders Uhlin i veckan ersatte Stefan Karlsson och Carl Malm som IFK Vänersborgs nya tränarpar.

Hur ser du på veckan som varit sedan du tog över som huvudtränare i föreningen?

-Jag tycker det har sett väldigt bra ut. Stort engagemang bland spelarna och bra träningar. Det har ju inte funnits så mycket tid till förändringar än och mycket har ju sett bra ut tidigare också, säger Magnus.

Nu stundar tre matcher kommande vecka, först ut mot lokalrivalen Gripen/Trollhättan i Slättbergshallen på annandagen. Dina känslor inför det?

-Det blir speciellt med annandagsderby mot Gripen, framförallt för spelarna med en sådan match. Sedan väntar hemmamatch mot Kalix som haft det tufft, innan vi möter topplaget Bollnäs på fredagen, så det är verkligen olika karaktär på dessa matcher, fortsätter Magnus.

Hur ser uppladdningen ut för er ledare med tre matcher på så kort tid?

-Det är otroligt intensivt så nu gäller det att vi fokuserar på varje minut och planerar och reflekterar noggrant. Vi vet ju att vi har ett bra lag så det handlar till stor del om att skruva lite på detaljer och finslipa en del saker så kommer det att bli bra. Jag kan konstatera att skadeläget just nu ser ljust ut och jag vill också passa på att önska alla IFK:are en riktigt God Jul.

Magnus Nordin kommer även framledes vara kvar som förbundskapten för det svenska damlandslaget. Ett landslag som har kvar en samling denna säsong i Umeå innan laget så smått tar sikte på VM som spelas i Kina 2018.

För den intresserade tränar IFK på juldagen kl.17.15.

Skribent: Niklas Thonander