Junioren Carl-Hugo Berner tecknar A-lags kontrakt

Den andra junioren som har tecknat A-lags kontrakt med IFK är Carl Hugo Berner.

Carl-Hugo eller CH som han kallas är även han en stor talang, och han är såklart nöjd med att ha skrivit på ett treårsavtal med moderklubben.

-Grymt skoj är det, säger han. Jag har varit med och tränat med A-laget hela sommaren. Det har varit tufft, men väldigt skoj.

Carl-Hugo har gått den långa vägen genom IFK alla pojklag, och i vinter blir det alltså spel med både A-laget och P19-laget.

-Nu är det full satsning på bandyn som gäller. Vad gäller A-lagsspel, så är min målsättning helt enkelt att bli varm i kläderna och anpassa mig till senior bandyn.

Det är inte bara bandy med IFK för CH utan han går det tredje året på samhällsvetenskaplig linje på Birger med bandy inriktning, så mycket bandy blir det.

På isen har han mestadels spelat halv eller på mittfältet. Och som han själv säger så tillhör han försvarslinjen. Och om sina styrkor säger han så här:

-Jag är bolltrygg, och tycker jag är bra på skridskorna och har bra fart, och jag vill gärna vara drivande i spelet.

Det har heller inte varit några problem att komma in i gänget med de ”stora killarna”.

-Det har gått jättebra. Vi juniorer har blivit väldigt väl mottagna av både spelare och ledare i A-laget.

Carl-Hugo tror också på en bra säsong för IFK.

-Det har hackat lite i inledningen men vi har haft både skador och sjukdomar. Jag tror det kommer att gå riktigt bra för oss i vinter. Det är bara att spinna vidare, säger en påtagligt nöjd Carl-Hugo Berner, och han avslutar.

-Det ska bli grymt skoj. Nu är det bara att gasa.

Text: Svante Johansson

Foto: Martin Frändberg