Juho Liukkonen är klar för nästa säsong

Juho Liukkonen har hittils spelat 142 matcher och gjort 59 poäng för sitt IFK Vänersborg under de fem säsonger han spelat i blåvitt. I veckan skrev tidigare landslagsspelaren och härföraren som blivit en stor publikfavorit bland IFK-supportrar med sitt uppoffrande spel på ett nytt kontrakt på 1+1 år, och ser redan fram mot säsongen som väntar med tillförsikt.

-Jag fick några veckor på mig att tänka lite efter att säsongen avslutats. Det har varit ett tufft år på det personliga planet för mig, men allt handlade om att fortsätta spela i IFK eller helt sluta. Jag hade inga andra funderingar och jag känner att jag tagit ett bra beslut, säger Juho Liukkonen som stortrivs i Vänersborg och planerar att bo kvar i stan även efter karriärens slut. 

-Jag tycker det känns hur bra som helst med laget. Många har valt att stanna och skriva nya kontrakt. Vi har också flera mycket duktiga yngre killar i truppen som bland annat Hugo Nyman och  Hugo Sjöling och att Jesper Bryngelson kommer in som ny tränare blir också mycket bra. Jag ser verkligen fram mot ny säsong med IFK, fortsätter ”Lippi”.

-Nu har vi ungefär två veckor kvar att köra själva med den individuella träningen innan vi träffas med truppen och Jesper, avslutar Juho Liukkonen. 

Känns mycket bra att ledargestalten Juho Liukkonen blir kvar i ytterligare minst en säsong i IFK Vänersborg. Utöver flera säsonger i IFK har Juho tidigare haft stora framgångar i svensk klubbandy, med bland annat två SM-finaler på meritlistan då han representerade Bollnäs.

 

Text: Niklas Thonander