Jocke: "Jag trivs i Vänersborg"

Jocke deltog i tisdagens ungdomsavslutning och tog här emot en ros av klubbchef Roland Olin efter att ha deltagit i Arena Racet. Foto: Patrik Karlsson

 

Det är glädjeyra bland alla blåvita kamrater när det nu står klart att Hedqvist stannar i 2 år.

Hedqvist själv var även han väldigt glad över att allt var i hamn.

– Det känns jättebra! Det växte fram under tiden jag har varit i Vänersborg att jag ville försöka lösa att vara kvar. Med familj, barn och jobb i Söderhamn, så var det inte helt enkelt. Men nu har vi löst de sista pusselbitarna och det känns väldigt bra att ha kommit fram till ett beslut, säger Jocke.

Att föreningen nu har skrivit ett 2-årskontrakt med en etablerad och rutinerad spelare som Jocke Hedqvist, är ett viktigt steg i den långsiktiga satsning som IFK Vänersborg har jobbat med under några år.

Jocke själv har fått en positiv bild av föreningen under den tiden han har varit i Vänersborg.

– Den uppfattningen jag har fått är att det är en väl fungerande förening med en bred och utvecklad organisation. De har ställt upp för mig till 100 % både i mot- och medgång, det gör att man känner sig trygg här. Det är en drivkraft för mig att kunna vara med och ta Vänersborg uppåt i serien, säger Hedqvist.

Rolig tid i Vänersborg

Joakim Hedqvist kom till föreningen strax innan jul från Broberg/Söderhamn och skrev på för Vänersborg säsongen ut. Trots den turbulens som blev runt Jocke i början, så visade det sig att han skulle ha en betydande roll för laget i sista halvan av säsongen. Jocke kom att tillföra mer än bara sitt berömda skott. Han gav också ny energi och en tro i laget som gjorde att man tog poäng mot lag som Sandviken, Villa Lidköping, Bollnäs – lag som nu slåss om två finalplatser.

–Jag har blivit så väl omhändertagen och mottagen av både laget, föreningen och Vänersborgarna. Jag har trivts väldigt bra i Vänersborg och det har varit en rolig tid, säger Jocke.

Vill vara en del av utvecklingen

Han ser en stor drivkraft i att kunna vara med att driva Vänersborgs utveckling framåt.

–Laget tog ett stort kliv framåt i slutet på säsongen. Så nummer ett är nu att behålla det vi har och gärna krydda med några ytterligare etablerade spelare. Det kommer att ge IFK’s redan duktiga unga spelare ännu större chans att utvecklas tillsammans med erfarna spelare. Det finns jättemycket potential i de unga spelarna som Christoffer Fagerström, Robin Lundqvist, Petter Andersson, Alexander Zitouni och flera andra, som kan bli ännu bättre, säger Jocke.

Flyttar i augusti

Planen är nu att flyttlasset går till Vänersborg i augusti och att han då ansluter till truppen.
–Jag kommer att flytta ner själv det här första året, sen är tanken att familjen flyttar efter om ett år om allt fungerar runt omkring, säger Jocke.

IFK Vänersborg önskar Joakim Hedqvist varmt välkommen tillbaka, och vi är oerhört glada att få se honom i blåvitt i Arena Vänersborg nästa säsong!

Foto: Patrik Karlsson

>>Pressmeddelande