Jocke Hedqvist klar för Vänersborg!

PRESSINFORMATION

2012-03-15

Jocke tackar här publiken efter matchen mot GAIS. Men han tackade inte för sista matchen i blåvitt! Foto: Mikael Larsson

                                                                                                                                                                          

Joakim ”Jocke” Hedqvist har skrivit på för ytterligare 2 år för IFK Vänersborg.

– Vi är väldigt glada och nöjda över att vi har lyckats knyta en sådan spelare som Jocke till IFK Vänersborg, säger Tommy Hjert, ansvarig för spelarfrågor i IFK Vänersborg.

– Det känns jättebra! Det växte fram under tiden jag har varit i Vänersborg att jag ville försöka lösa att vara kvar. Med familj, barn och jobb i Söderhamn, så var det inte helt enkelt. Men nu har vi löst de sista pusselbitarna och det känns väldigt bra att ha kommit fram till ett beslut, säger Jocke.

Att föreningen nu har skrivit ett 2-årskontrakt med en etablerad och rutinerad spelare som Jocke Hedqvist, är ett viktigt steg i den långsiktiga satsning som IFK Vänersborg har jobbat med under några år.

– Vi har ett ungt och utvecklingsbart lag som vi medvetet bygger upp. Därför känns det väldigt bra att få en etablerad spelare som Jocke i den här truppen, säger Tommy Hjert och fortsätter;

– Föreningen har påbörjat ett arbete sedan några år tillbaka med att bygga en organisation för att bli ett topplag i elitserien. Att Jocke skrivit på för 2 år är naturligtvis en viktig del i vårt långsiktiga arbete.

Jocke själv har fått en positiv bild av föreningen under den tiden han har varit i Vänersborg.

– Den uppfattningen jag har fått är att det är en väl fungerande förening med en bred och utvecklad organisation. De har ställt upp för mig till 100 % både i mot- och medgång, det gör att man känner sig trygg här. Det är en drivkraft för mig att kunna vara med och ta Vänersborg uppåt i serien, säger Hedqvist.

– Det stora avgörandet var att laget tog ett så stort steg framåt i slutet och jag vill fortsätta på det vi påbörjat. Dessutom har jag blivit så väl omhändertagen och trivts väldigt bra i Vänersborg. Även arenan är en avgörande faktor som gör att man vet att man alltid har bra förutsättningar, säger Jocke.

Nu fortsätter arbetet för IFK Vänersborg att färdigställa truppen inför kommande säsong. Ambitionen är att stärka laget med ytterligare någon eller några etablerade spelare.

Kontakt:

IFK Vänersborg
Tommy Hjert
0703-44 61 16

 

 

>>En längre intervju med Jocke