Inför World Cup med Lukas Forsström

Tidigare i veckan skrev Lukas Forsström på ett fyraårskontrakt med IFK Vänersborg. 

 Nu väntar spel i världens bästa klubblagsturnering World Cup för den blott 15-årige supertalangen. IFK inleder på torsdagen med match mot Västerås SK. På fredagen väntar sedan finska Veiterä innan laget avslutar mot ryska stjärnlaget Jenisej, anförda av Sergej Lomanov på lördagen. 

-Det skall bli riktigt kul och inspirerande att nu också få mäta sig med de bästa ryska spelarna. Jag har tidigare sett klipp och matchsekvenser från World Cup och nu får jag vara med själv. Det kommer bli häftigt och är en dröm för mig.  Sedan är mycket glad över mitt kontrakt med IFK. Det har varit en målsättning sedan jag började min försäsongsträning att försöka spela till mig ett A-lagskontrakt.  Jag tycker det har gått bra för mig. I början tyckte jag att det gick otroligt fort där ute på isen, men jag har kommit väldigt bra in i det nu. Sedan är vi ett otroligt gott gäng, där jag har fått jättefin stöttning hela tiden av de andra spelarna, säger en mycket nöjd och entusiastisk Lukas Forsström. 

Glädjen är förstår stor i  föreningen att Lukas valde att stanna kvar i Vänersborg och satsa vidare på bandyn där han spås en lysande framtid. -Det känns såklart jättebra. Vår målsättning är att  ta upp minst en från våra egna led varje år. Förra säsongen plockade vi upp David (Jensen) och nu Lukas som utvecklats jättemycket på slutet och besitter en väldigt fin speluppfattning och mognad i sitt spel. Det är en tydlig strategi från IFK:s sida att få upp fler egna talanger till vårat A-lag  och vi har även bra juniorer som varit med och tränat med A-truppen under försäsongen och som visat framfötterna och även flera duktiga yngre spelare från våra juniorled som vi hoppas mycket på framöver, säger Lars Jensen, ansvarig för Sport/Elit. 

IFK tränade ett lättare pass på onsdagseftermiddagen innan avfärden till Gävle där laget bor under World Cup veckan. -Känslan i laget är bra. Vi stod för en bra prestation i Svenska Cupen, där vi framför var bra i defensiven. Offensivt var också långa stunder bra i den turneringen och nu har vi fått ytterligare ett par veckors träningspass och fokuserar på att göra en ny fin insats i World Cup, säger huvudtränaren Ari Holopainen. 

-Som jag även sagt tidigare så skall det bli intressant att få mäta sig med topplag från såväl Sverige, Finland och Ryssland som väntar i gruppspelet. Jag är förväntansfull och ser fram mot turneringen. Det kommer bli tuffa tighta matcher, avslutar Ari.

David Jensen åkte på en lättare hjärnskakning under tisdagens träning och kommer tyvärr inte till spel i helgens turnering. Annars kan Ari och Jesper Larsson mönstra sitt starkaste manskap. IFK går in i World Cup med match mot Västerås SK senare idag med matchtid klockan 13.00.

Staylive sänder samtliga matcher under World Cup – https://play.staylive.se/fib

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno