Inför Villa Lidköping (borta)

IFK Vänersborg står inför en tuff, men mycket inspirerande uppgift, på fredagskvällen då regerande svenska mästarna Villa väntar i Sparbanken Lidköping Arena. På torsdagskvällen hade 2700 biljetter sålts till det heta vänerderbyt

IFK kommer från uddamålsseger 5-4 mot Rättvik i en match där blåvitt inte riktigt kom upp i nivå. Som helhet har dock IFK Vänersborg inlett elitseriesäsongen förtroendeingivande med tre segrar på fyra matcher, däribland den övertygande hemmavinsten mot SM-finalisterna AIK och ligger på en fin femte plats i tabellen. 

Niklas Holopainen är en av flera IFK:are som inlett säsongen strålande. Två hattrick och sammanlagt åtta mål från anfallarens sida, som av förklarliga skäl är nöjd med sin och lagets säsongsinledning. 

-Igår såg det sådär ut, men annars har vi höjt oss några steg sedan försäsongen. För min egen del känns det bra. Nu har jag fått vara med från start med IFK i år, fått träna med killarna i laget och hittat timingen tidigt. Sedan är det viktigt för självförtroendet att få göra några mål inledningsvis. Då brukar det lossna, säger Niklas. 

-Det kommer bli spännande derby. Vi gjorde en bra match mot Villa på försäsongen och känner dem rätt bra och vet hur de spelar. Kul att våra supportrar kommer och hejar fram oss på plats. Det stödet är jätteviktigt för oss,  avslutar Niklas Holopainen.

Villa Lidköping, topptippat inför säsongen, är ännu obesegrat efter fyra omgångar. Precis som IFK med tre vinster och senast 7-7 på bortaplan mot Sandvikens AIK, där Villa hämtade upp ett underläge, trots att laget drabbades av ett grovt matchstraff och fick spela en längre tid med en man mindre. Laget ligger på andra plats efter säsongens överraskning IFK Motala med en poäng mer än IFK Vänersborg. Bäste målskytt i Villa och i hela elitserien efter fyra omgångar är Christoffer Edlund med otroliga 16 fullträffar. Honom får Ari Holopainens mannar hålla ett extra öga på.

Vi vill påminna alla IFK supportrar att supporterklubben Älgarna arrangerar bussresa till fredagens derby. Avresa sker från Arenan klockan 16.45 och kostar endast 200 kronor. För det ingår såväl resa som entre’. för att boka en plats på bussen så mailar ni algarna96@gmail.com

Missa inte chansen att ge IFK-laget ett ovärderligt stöd på plats i fredagens häftiga derbybatalj. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Mikael Larsson