INFÖR VÄSTERÅS -IFK VÄNERSBORG

pk4843

Henric Bergius i kamp med Johan Esplund från fjolårets möte med VSK

IFK Vänersborg ställs imorgon tisdag mot det allra svåraste motståndet när man beger sig till Västerås för att möta serieledande VSK. En tuff och svår match, men IFK:s tränare Stefan Karlsson är förhoppningsfull inför avresan.

– Vi åker till Västerås för att vinna, det är vår inställning. Det är klart att vi möter ett väldigt bra lag, men vi lägger all vår energi på att vinna matchen, säger Stefan.

Västerås är regerande svenska mästare och serieledare, en poäng före Villa. Man inledde serien i höstas lite tveksamt med förluster mot Kungälv och Villa, men sedan blev det tolv raka vinster innan SAIK satte stopp i mellandagarna. Nu senast var dock VSK tillbaka på vinnarspåret igen då man besegrade Edsbyn med 7-4 borta.

– Vi vet deras kapacitet och att den är hög, och vi kanske måste anpassa vårt spel lite efter det. Men vi har också en hög kapacitet och det gäller att vi plockar fram den imorgon, menar Stefan.

Comeback av Buddha

IFK tvingas till en förändring i truppen, då Robin Lundqvist är sjuk. Det innebär att en gammal bekant dyker upp i IFK:s tröja # 14.

– Buddha är med i truppen och han kommer att få spela. Vi behöver alla spelare vi kan, säger Stefan.

Buddha är förstås Henric Eriksson, som numera heter Bergius i efternamn. Henrik som lade skridskorna på hyllan efter förra säsongen, har varit med och tränat ett tag och nu är det alltså dags för comeback.

Senaste matchen i lördags mot Broberg slutade oavgjort 5-5, detta efter en tidig IFK-ledning med 4-0.

– Visst var vi lite besvikna direkt efter slutsignalen, men det var en match med både ge och ta och oavgjort var nog ändå rättvist. Jag var mer besviken efter förlusten mot Bollnäs, för den matchen tycker jag vi ger bort. Men som alltid, det gäller att vi tar lärdom av våra misstag och inte gör om dem, menar Stefan Karlsson.

Text: Svante Johansson   

Foto: Patrik Karlsson