Inför Västerås borta

Elitserien ska avgöras och varje poäng är viktig. För IFK Vänersborg står Västerås SK på bortais näst på tur.

Med bara tre matcher kvar av grundserien för IFK i den haltande tabellen kan vi redan nu konstatera att det kommer bli en rysare kring både slutspelsstrecket och kvalstrecket ända in i det sista, och varje poäng kommer bli otroligt viktig.

Först till rakning av IFK Vänersborgs motståndare är Västerås SK, ett lag som IFK besegrade med 6-1 hemma i Arena Vänersborg tidigare under säsongen efter en mycket stark andra halvlek där IFK körde över Mesta Mästarna och vann halvleken med 5-0.

Västerås var tidiga guldfavoriter inför säsongen men hade inledningsvis lite svårt att komma igång. Ju längre säsongen lidit har man dock varvat igång och nu ligger man stadigt på fjärdeplatsen.

Framförallt är det VSK:s offensiva bredd som det talas om – med all rätt – men VSK är faktiskt det lag som släppt in näst minst mål i hela serien så här långt. Någonting IFK Vänersborg gärna får ändra på imorgon.

I IFK är det fortsatt frågetecken för Robin Lundqvist som är tillbaka i träning men är osäker till spel alltjämt, och Markus Kumpuoja som för närvarande inte tränar med laget. 

Matchen mot Västerås spelas i ABB Arena tisdag kl 19.00 och kan streamas via Sportbladet Play eller följas live via Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno