Inför SAIK borta

Efter ett längre speluppehåll än planerat åker IFK Vänersborg upp till Sandviken under onsdagen för bortamatch mot serietrean SAIK.

Det var ju egentligen tänkt att IFK Vänersborg skulle spelat mot AIK borta i lördags, men den matchen blev framflyttad till 10 februari pga covidutbrott hos AIK. Samma öde drabbade morgondagens motståndare Sandvikens AIK som fick sin match mot Villa Lidköping framflyttad av samma anledning. Två lag som fått vila och träna några dagar extra således, vilket sannolikt är välbehövligt i den tuffa matchperioden som man befinner sig i just nu.

SAIK ligger trea i elitserien för tillfället och har gjort en stark säsong hittills, man är bland annat obesegrade på hemmaplan. Dagens SAIK är inte riktigt samma typ av lag som man var under sina glansdagar, man gör lite färre mål när man inte har spelare som Nilsson, Edlund eller Pettersson på topp som öser in mål, men i gengäld har man visat en förmåga att vinna jämna bandymatcher den här säsongen. Som senast mot Bollnäs som SAIK vann med 4-2 i en jämn och tajt match. När Vänersborg och SAIK möttes i Arena Vänersborg i november vann SAIK med 4-1 i en match som länge var riktigt jämn och spännande.

Nyckelspelarna i Sandviken är som vanligt målvakten Joel Othén och urkraften Daniel Berlin på mittfältet, en spelare som alltid måste hållas kort om man vill ha en chans att vinna mot SAIK. Flest mål i laget gör Hannes Edlund, med sina 21 mål den här säsongen är han två mål bättre än IFK:s främste målskytt Emil Viklund.

Niklas Holopainen är inte tillgänglig i den här matchen på grund av en klausul i avtalet som tog honom till Vänersborg från just Sandviken, som säger att han inte får spela mot just SAIK. Möjligen blir det istället en efterlängtad comeback för Markus Kumpuoja som missat 13 matcher pga skada och covid-19, men nu varit tillbaka och tränat med laget sedan förra veckan.

Nu när elitserien går in på sista tredjedelen blir varje match och varje poäng lite extra betydelsefull i jakten på slutspelsplatserna.

Kampen i Sandviken följer du via stream på Sportbladet Play eller liverapportering via Bandygrytan med avslag kl 19.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson