Inför Örebro borta

Måndag kväll, dags för match borta mot Örebro SK.

Den skulle egentligen ha spelat för två veckor sedan, men covid-19 ville annorlunda. På måndagskvällen blir dock bortamatchen mot Örebro till slut av. Örebro som precis som IFK lidit av covidsmitta i truppen sedan årsskiftet och som precis som IFK fick möta Edsbyn i första matchen efter ett långt uppehåll. Och precis som för IFK blev det förlust, men för Örebro snäppet värre; 1-17 i baken åkte man hem med från Edsbyn.

Senast studsade man dock tillbaka och tog poäng hemma mot bottenkollegan Tellus, och innan uppehållet tog man säsongens första seger borta mot Vetlanda. Närkingarna har således börjat växa in i elitseriekostymen mer och mer, men kanske för sent. Just nu ligger man näst sist i tabellen med nio poäng upp till kvalplats, och efter krysset mot Tellus slog Örebros tränare själv fast att ”det blir vi, Tellus och Rättvik som åker ur”.

Lätt uppgivna toner i Örebrolägret, med andra ord. Örebro är dock inget lag som går att underskatta, vilket inte minst IFK Vänersborg själva fick känna på i hemmamötet. Trots en till synes säker 4-1-ledning i paus blev det svettigt värre i slutminuterna för IFK-spelarna när Örebro reducerade två gånger i den andra halvleken och även var nära att kvittera i slutminuterna. 

Noterbart från Örebros senaste match är att veteranen och den forne skyttekungen Tomas Knutson, gjorde sina två första mål för säsongen.

IFK Vänersborg stod för sin del för en bra prestation senast i hemmamatchen mot serieledarna Edsbyn och slutresultatet 0-2 speglade inte riktigt matchbilden, där IFK skapade väl så många chanser att peta in såväl en, två som tre bollar. Med tanke på uppladdningen inför den matchen var det resultatet till trots en insats som visade att grunderna i spelet inte glömts bort under matchuppehållet.

Laget tränade på söndagen inför matchen mot Örebro och nytillskottet Alexander Heinhagen från Tellus gjorde då sin första träning. Alexander är tillgänglig för spel mot Örebro, huruvida IFK-debuten sker då vet vi imorgon kväll.

Avslag från Behrn Arena kl 19.00. Matchen ses på Sportbladet Play eller följs live via Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno