Inför Motala borta

Elitserien i bandy tuffar vidare i rask takt. Redan på fredagskvällen är det dags för ny match för IFK Vänersborg, nu på bortaplan för första gången den här säsongen.

 

Det är två formstarka lag som ställer sig på varsin sida av isen på klassiska Motala Isstadion, eller K-Bygg Arena som är det något mindre nostalgiska namnet på Motalas hemmaplan nuförtiden. IFK Motala kommer från en turné i Hälsingland som inleddes med att laget besegrade Broberg Söderhamn med 5-3 och följde sedan upp det i tisdags med en 6-2-seger borta mot Edsbyn. Grunden till båda segrarna lades med en tät defensiv och vasst kontringsspel.

Lagets bäste målskytt är Jonas Enander som gjort fem mål på de två inledande matcherna.

IFK Vänersborg har som bekant också inlett serien med två raka segrar; 6-4 mot Sirius och 9-5 mot fjolårsfinalisten AIK. Två starka insatser där laget kontrollerat matcherna, likt fredagens motståndare, tack vare en stabil defensiv och bra fart och kvalitet i de blixtrande omställningarna. Lagets bäste målskytt är Niklas Holopainen som stått för dubbla hattrick hittills, inte sällan framspelad av Adam Herou Löf som spelat fram till sex mål under de inledande två matcherna.

Fredagens match hängde länge på en skör tråd på grund av det milda höstvädret men enligt rapporter har ismakarna i Motala jobbat på bra och fått till en spelbar is. Att det kommer bli andra förutsättningar får båda lagen jämfört med inomhusmatcherna de spelat hittills kan vi dock vara ganska säkra på. 

-Det blir helt andra förutsättningar. Utomhus och att Motala har visat fin form i inledningen av säsongen. Det gäller att vi är förbereda, och det är vårt jobb som tränare att förbereda killarna för match, som Ari Holopainen sammanfattade det efter segern mot AIK.

Avslag i Motala sker kl 19.00 och matchen kan ses med abonnemang på Sportbladet Play eller följas via Bandygrytans liverapportering.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson