Inför Motala borta

Utomhusbandy väntar när IFK Vänersborg åker till Motala för möte med kamratkollegan på lördagen.

Fem plusgrader och kraftiga vindar väntar enligt väderleksrapporterna på de båda lagen imorgon, sådant väder som tvingar bandyspelare att bekänna färg. Det lär bli till att kämpa för varje boll och centimeter för IFK Vänersborg, inte bara för vädret utan för att motståndarna IFK Motala sedan återkomsten till elitserien gjort sig kända som svårslagna och speciellt så på hemmaplan.

Förra året inledde IFK Motala serien med sex raka segrar. I år har det gått tyngre och laget har samlat ihop sex poäng och ligger näst sist i elitserien. IFK Vänersborg mötte Motala i Svenska Cupens gruppspel i höstas och i genrepet inför seriespelet och i båda matcherna stod IFK Motala som vinnare, så man ska inte låta sig luras av tabellplaceringen just nu.

Motalas bästa målskytt är Philip Florén som fortsätter att hålla ett bra målsnitt säsong efter säsong, annars har målskyttet varit en akilleshäl den här säsongen. Bara Rättvik har gjort färre än Motalas 42 mål i elitserien så här långt. Dessutom är det bara Rättvik som släppt in fler mål.

För IFK Vänersborg har poängen trillat in i stadig takt på slutet, efter den snöpliga förlusten mot Broberg knep IFK en poäng mot Edsbyn senast och parkerar just nu på åttonde plats i tabellen. Till matchen i Motala är Henric Bergius åter tillgänglig för spel efter Riksidrottsnämnden bifallit IFK:s överklagan och sänkt straffet från tre till två matchers avstängning. Med tanke på att det sannolikt kommer bli mycket kamp och dueller på lördagen är ”Buddha” ett bra tillskott i IFK-truppen.

Matchen har avslag kl 14.00 och kan ses på Bandypuls/Expressen eller följas via liverapportering på Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno