Inför kvartsfinal 3

IFK Vänersborg har matchboll när lagen återvänder till Edsbyn för kvartsfinal 3.

Efter en klar seger med 8-3 i Edsbyn och seger med 4-3 i en tät och jämn match i Vänersborg har IFK Vänersborg tagit greppet kring kvartsfinalen med en 2-0-ledning i matchserien som avgörs i bäst av fem matcher. IFK behöver alltså vinna en match till för att säkra en plats i semifinalerna, och första chansen blir redan på söndag när lagen återigen möts uppe i Edsbyn.

De två tidigare matcherna har haft lite olika karaktär. I den första kvartsfinalen var det ett offensivt Edsbyn som fick se IFK Vänersborg kontra på ett effektivt sätt mot dem, vilket fick Edsbyn att spela betydligt mer tillbakadraget och defensivt i match nummer två. Vänersborg gick dock segrande ur den matchen också efter fortsatt mycket fint försvarsspel, effektivt hörnskytte och kyla när matchen skulle avgöras. Hur match tre gestaltar sig återstår att så, klart är dock att IFK Vänersborg sannolikt inte lär ändra på ett vinnande koncept.

— Vi kommer fortsätta spela vårt spel, det är Edsbyn som måste hitta på något, konstaterar Ari Holopainen inför matchen.

IFK Vänersborg har stadigt utvecklat sitt spel under säsongen och blivit bättre och bättre för att nu ha skaffat sig bästa tänkbara läge i kvartsfinalserierna. Helt enligt plan, om man får tro Juho Liukkonen:

— Vi har spelat stabilt hela säsongen och har jobbat mot att när slutspelet börjar ska vi vara som bäst och hittills har vi lyckas.

Kvartsfinal 3 har avslagstid 17.00 och kan ses på Sportbladet Play eller följas resultatrapportering på Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno