Inför: IFK Vänersborg – Vetlanda BK


Ny hård kamp för Christoffer Fagerström & Co ikväll! (Foto: Patrik Karlsson)

Ikväll möter IFK Vänersborg den gulsvarta bandyklubben från Vetlanda hemma i Arena Vänersborg. Ett Vetlanda som bara förlorat en av sina sju matcher så här långt i serien och därmed överträffat alla förväntningar som någon kunde tänkas ha på laget inför säsongen.

Tittar man på resultaten från Vetlandas matcher kan man se att det varit jämnt i stort sett varje gång. Två uddamålssegrar, två segrar med två måls marginal, två oavgjorda och en uddamålsförlust har facit varit för de gulklädda smålänningarna så här långt. På bortaplan har det hittills blivit en seger (Sirius) och två oavgjorda matcher.

En stark defensiv har varit grunden som laget byggt sitt spel på i år, och man har även haft en förmåga att trycka in viktiga mål i slutskedet av matcherna som sedermera gett poäng. Jesper Jonsson, nybliven lagkapten, har fyllt ut de skorna på ett övertygande vis och varit den stora ledaren för Vetlanda i offensiven i år. Med sex mål och sju assist är han en poäng bättre än IFK:s bäste poänggörare som är Joakim Hedqvist. Även Jonssons lekkamrat på mittfältet, Anatoly Suzdalev, har inlett säsongen starkt. En duo för IFK att se upp med, helt klart.

Båda lagen har hela och friska manskap och för IFK Vänersborgs del är det samma lag som tog poäng av Kungälv senast som får förtroende igen.

Matchen startar kl 19.15 på grund av tv-sändning men kom gärna en stund tidigare och häng i Arenan innan match. Kan ni av någon anledning inte se matchen kan ni se den i TV4 Sport, eller följa den på www.elitrapport.se eller www.ttela.se.

Men kom ihåg: Bandy upplevs bäst på plats!