Inför IFK Vänersborg – Västerås, ikväll kl 19

pk5310

Emil Viklund i kamp med Västeråsspelaren Simon Jansson i kvartsfinal nr 2 förra säsongen. Foto: Patrik Karlsson©

IFK Vänersborg – Västerås SK,

tisdag 22/11 kl. 19.00 i Arena Vänersborg

 

Besvikelsen efter förlusten borta mot Sirius var stor både bland supportrarna och hos laget själva. Nu gäller det att ladda om för en tuff hemmamatch i Arena Vänersborg mot regerande svenska mästarna Västerås.

– Förlusten städade vi av på vägen hem från Uppsala. Det gäller att släppa och gå på nästa. Det känns bra att vi får en ny match såhär snart och mot ett riktigt vasst motstånd, säger tränare Stefan Karlsson.

Visserligen har Västerås inlett serien oväntat ojämnt och ligger just nu på en nionde plats med sex poäng. Men det är inget som tar ner förväntningarna på motståndet som väntar i Arena Vänersborg på tisdagskvällen.

– De hade en imponerande försäsong och det är ett riktigt bra lag med mycket kapacitet. Så vi förväntar oss en tuff match ikväll, konstaterar Karlsson.

Och även om IFK nu ligger på en imponerande tredjeplats i tabellen på tolv poäng, så finns det en del saker som behöver justeras från de senaste matcherna. Bland annat 7 insläppta mål mot Sirius och 5 insläppta mål sista kvarten mot Hammarby matchen innan.

– Det är saker vi naturligtvis pratat om och som vi inte ska hamna i igen. Vi måste kliva in till 100 procent varje match, hålla ihop defensiven och vi måste vara noggranna i allt vi gör. Det gäller att gasa och bromsa samtidigt, säger Stefan.

Truppen är inför kvällens match är helt intakt och Karlsson har alla spelare tillgängliga för spel. Det blir två förändringar sedan i lördags; Mathias ”Pumpen” Johansson och Mikko Lukkarila är tillbaka i laget, och Alexander Mayborn och Richard Wallin Kamperin står över.

Det brukar vara heta och fartfyllda matcher när IFK och VSK möts, så räkna med bra tryck i Arenan ikväll.

– Det är två lag med fart och två lag som kommer att vilja ha mycket boll och styra spelet. Det kommer bli en kul match och vi hoppas på riktigt mycket folk på läktarna ikväll, avslutar Stefan Karlsson.

 

Köp biljetter:

Köp dina biljetter enklare och billigare på http://vanersborg.ebiljett.nu. Arenan med shopen, restaurangen, baren, bandysnurran och biljettkassor är öppet från kl. 17.00.

Om ni mot förmodan inte har möjlighet att se matchen på plats så kan ni se den live på www.bandyplay.se.