Inför IFK Vänersborg – Bollnäs GIF

Marcus Kumpuoja finns inte med i dagens trupp mot Bollnäs GIF och troligen inte dom 9 nästkommande matcherna heller..

IFK tar emot Bollnäs GIF  (17:00) i Arena Vänersborg och det blir säsongens andra hemmamatch. Den första slutade med förlust mot Sandviken. Bättre har det gått på bortaplan och uteis, två segrar (Motala och Sirius) och i onsdags oavgjort med mersmak mot Hammarby

Förra säsongen vann IFK hemma mot Bollnäs med 6-2 men förlorade borta med 6-3.

Bollnäs kommer till Vänersborg efter en vinstmatch i onsdags hemma mot Motala (2-1) . Hemmalagets Oscar Westh drabbades då i slutskedet av en våldsam tackling och blev liggande på isen. Det blev ambulansfärd från planen och konstaterad hjärnskakning. Nu är Oscar hemma men finns naturligtvis inte med i truppen till Vänersborg.

Tidigare den här säsongen har Bollnäs spelat oavgjort mot AIK och Hammarby, vunnit mot Tellus och förlorat stort mot Villa (2-12).

Bollnäs tillhör den klassiska bandyfamiljen med fina meriter. De största framgångarna ligger dock längre tillbaka i tiden. Två SM-guld blev det på 1950-talet. Sammanlagt har klubben varit uppe i sex SM-finaler, den senaste 2017.

Inför den här säsongen tappade Bollnäs flera spelare, bland dem Christopher Fagerström och Daniel Mossberg till Hammarby. I laget finns dock spelare som Per Hellmyrs och Patrik Nilsson, båda framgångsrika under många år.

För IFK gäller att nyförvärvet och anfallaren Markus Kumpuoja inte kommer till spel på grund av en spricka i käken som han ådrog sig efter att han fått en armbåge i ansiktet i matchen mot bajen. Markus beräknas bli borta året ut. Det öppnar för mera spel för ungdomarna Samuel Baatz, 18 år, och Lukas Forsström, 16 år.

 

Text: Jan-Erik Enhe / Martin Frändberg

Bild: Kenta Jönsson