Inför IFK-ÅBY/Tjureda

Efter att ha besegrat Gripen/Trollhättan och Frillesås väntar nu Åby/Tjureda i säsongens tredje träningsmatch.

Ett Åby/Tjureda som till denna säsong tagit steget upp i bandyns högsta serie och som blir en ny bekantskap för såväl spelare som publik i Arena Vänersborg. -Jag har aldrig tidigare mött Åby/Tjureda, men det skall bli kul och spännande att spela mot dem. Det är ett lag med unga spelare, som jobbar hårt, säger IFK:s stjärnmålvakt Kimmo Kyllönen som nu laddar för sin tredje säsong i den blåvita dressen.

-Om jag skall beskriva min tid i Vänersborg med ett ord så är det magiskt. Hela familjen stortrivs här och vi pratade senast i går att det känns som vi har kommit hem. Vi trivdes bra när vi var i Kungälv också, men detta är ett snäpp upp. Vi har också byggt upp en mycket bra stämning i laget och vi känner varandra väl och har fantastiskt kul ihop. Vi har bra träningar och en mycket fin hall med allt som man kan önska sig,  och känslan är att vi som lag är betydligt bättre nu än samma tid tidigare. Det kommer bli ett mycket intressant år, säger Kimmo. 

Kimmo Kyllönen stod för en mycket fin andra säsong i IFK förra året då han dels blev utsedd till VM:s bäste målvakt, samt att han även fick utmärkelsen som årets spelare i föreningen. -Min förra säsong är  jag jättenöjd med. Det känns som  den allra bästa i min karriär. Jag känner en stor tacksamhet och stolthet över utmärkelsen som årets spelare i IFK och även till att bli utsedd till bäste målvakt i VM. Målsättningen nu är att jag skall bli ännu bättre till denna säsong. För varje år som går så är säsongs uppladdningen ännu viktigare. Att träna ännu hårdare och jag känner mig fräsch i kroppen och hoppas och tror att jag har flera år kvar som elitbandyspelare, avslutar Kimmo Kyllönen som tror IFK har alla möjligheter att gå direkt till kvartsfinal denna säsong.

Huvudtränaren Ari Holopainen ser fram mot dagens träningsmatch och även över motståndet Åby/Tjureda. -På torsdagsträningen var alla tillbaka igen, och vi hade en riktigt bra träning. Nu skall det bli roligt och spännande att få möta Åby/Tjureda för första gången. Viktig träningsmatch för oss också att få testa saker vi nött på träningarna och som vi hoppas skall falla väl ut även på match. Dessutom är det ett motstånd som vi kommer stöta på i elitserien i vinter, så det blir en viktig match på många sätt, säger Ari.

Efter fredagens match  där  IFK kan mönstra ordinarie lag och där Lukas Forsström är med av juniorspelarna, väntar Villa/Lidköping  på bortaplan nästa söndag, innan Svenska Cupen tar vid 27/29 september i Lidköping.

 

 

text: Niklas Thonander

foto: Jorge Moreno