Inför Hammarby borta

Efter seger i premiären mot Sirius åker IFK Vänersborg på tisdag upp till Gubbängen i Stockholm för säsongens första bortamatch.

Om premiärhelgen gick i dur för IFK Vänersborg efter 8-3-segern mot Sirius så gick det i mörkaste moll hos kommande motståndarna Hammarby. De åkte nämligen upp till Söderhamn och möte med Broberg i sin premiär, och åkte hem med förlust med 1-8, ett grovt matchstraff på liberon Robin Rimgård och en skada på målvakten Filip Mörkdal i bagaget. 

Hammarby som kommer från en tuff fjolårssäsong där man med knapp marginal klarade elfteplatsen, eller ”Ingenmansland”, i tabellen. Till årets säsong har man därför försökt ta sig uppåt tabellen genom att bland annat plocka in klubblegendaren och tidigare skyttekungen Jonas Claesson som ny huvudtränare, samt förstärkt laget inte minst med Adam Gilljam, men även med talangfulla ynglingar som försvaren Arvid Kihlström (Rättvik) och Melker Broberg (Villa).

Kvar i laget sedan tidigare finns fjolårets skyttekung David Jansson (40 mål) och etablerade namn som Kasper Milerud, David Pizzoni Elfving, Robin Sundin och Robert Rimgård. Den sistnämnde saknas dock mot IFK till följd av det röda kortet han ådrog sig i premiären.

De båda lagen känner sannolikt varandra väl då man möttes två gånger på försäsongen; i Vänersborgsklubben Cup vann IFK med 5-1, vilket följdes upp med 4-4 i en träningsmatch i Vetlanda veckan efter.

Matchen spelas inomhus i hallen på Gubbängens IP på grund av det milda vädret och avslagstid är kl 19.00. Matchen sänds på den nya plattformen Elitserien Live och går att se antingen via appen eller hemsidan.

Text: Daniel