Hammarby - IFK Vänersborg

Inför Hammarby borta

Äntligen match igen för IFK.

Lördagens hemmamatch mot Västerås SK blev som bekant inställd på grund av covidsmitta i Västerås lag, så nu har det hunnit gå en vecka sedan IFK spelade match senast (vinst mot Sirius borta med 4-2). Men på onsdagskvällen är det dags igen, när IFK åker till Stockholm för att ta sig an Hammarby. Ett Hammarby som IFK mötte i genrepet för en knapp månad sedan, en match som Hammarby vann med 4-3.

Många IFK-bekantingar
Hammarby som har storsatsat inför den här säsongen och förstärkt laget rejält med spelare som Daniel Mossberg, Kasper Milerud, Alexander Egorychev och IFK-bekantingarna Christoffer Fagerström och Pavel Bulatov. Även vid sidan av isen är det blåvit fägring efter att Carl Malm tog över som huvudtränare när Pierre Roos fick lämna efter bara en elitseriematch, och med sig vid sidlinjen har han numera även Stefan Karlsson.

Säsongen har annars börjat lite halvknackigt för det topptippade Söderlaget som förlorade stort mot rivalen AIK i premiären (11-3) och sedan spelade oavgjort mot Bollnäs och förlorade klart mot Edsbyn. I förra matchen mot Tellus tog man dock en klar seger med 7-2 efter bland annat ett hattrick av lagets – för tillfället i alla fall – skyttekung Kasper Milerud. Annars är det framförallt Vänersborgssonen Christoffer Fagerström som man sätter sitt hopp till när det kommer till målproduktion den här vintern. Fagerström som gjort två mål hittills på de tre inledande matcherna. I tabellen finner vi just nu Hammarby på tionde plats med tre poäng på fyra matcher, och IFK Vänersborg på femteplats med fyra poäng på tre matcher.

Chans till revansch
Hammarby vann förra säsongens båda möten lagen emellan och historiskt sett har Hammarby borta alltid varit en av säsongens tuffaste bortamatcher, men tuffa bortamatcher är inget nytt för IFK Vänersborg som tagit fyra av fyra poäng i såna matcher hittills i vinter. Dessutom finns ju revansch att utkräva från förra säsongen. Hammarby är ett fartfyllt lag som gärna vill gå offensivt så förhoppningsvis kan det bli en underhållande och publikfriande match. I coronatider går det aldrig att veta vilka spelare som är tillgängliga förrän matcherna startar, men inga allvarliga skador eller sjukdomar har rapporterats när detta skrivs.

19.00 är det avslag och matchen kan – och bör – som vanligt ses på Sportbladet Play genom att antingen köpa enskild matchbiljett eller teckna ett grundseriekort. Glöm inte heller att nu redan nu kan köpa 50/50-lotter inför lördagens hemmamatch mot Bollnäs, det kan du i så fall göra på den här länken.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Romus Ramström