Inför Frillesås borta

Efter en svagare insats senast mot Broberg Söderhamn är det ett IFK Vänersborg på jakt efter revansch som åker ner till Halland för bortamatch mot Frillesås.

Ja, precis som vid förra mötet med Frillesås på annandag jul kommer IFK Vänersborg till matchen med en uddamålsförlust på hemmaplan och en lite svagare insats i bagaget. Den gången studsade laget tillbaka på bästa sätt och vann med 9-0. Mycket talar dock för att det kommer bli betydligt jämnare på onsdagseftermiddagen. En anledning till det är att Frillesås trivs bra på sin hemmaplan Sjöaremossen, en annan att laget sannolikt fått lite självförtroende och energi efter att ha vunnit sin första match för säsongen senast mot Vetlanda (4-3). En tredje är vädret där prognosen talar för någon minusgrad och eventuellt lätt snöfall. 

IFK Vänersborgs assisterande tränare Jesper Larsson har stenkoll både på Sjöaremossen efter sin sejour som tränare för Frillesås och vad IFK Vänersborg måste förbättra mot Frillesås. 
— Det beror lite på hur vädret blir och så där men att spela ute innebär kanske att man måste vara lite noggrannare och det blir lite annorlunda situationer, men vi måste spela som vi brukar spela och ha fart på grejerna och många delaktiga, konstaterar Jesper Larsson.

Frillesås vann som sagt för första gången den här säsongen senast mot Vetlanda i en jämn och tät match som avgjordes i slutet, där Sergej Pochkunov blev matchvinnare med sitt 4-2-mål. Den rutinerade ryssen förväntades vara den som skulle göra målen för hallänningarna den här säsongen men han har hittills haft det tungt på den fronten med bara 3 mål på 13 matcher. Han är dock en spelare som man måste hålla koll på, precis som anfallskollegan och retstickan Fredrik Brandin som är väldigt skicklig på att plocka ner lyror längst fram.

För IFK Vänersborg är Juho Liukkonen tillbaka i laget efter att ha missat matchen senast mot Broberg så med undantag för Markus Kumpuoja som alltjämt är skadad (men förväntas vara redo för match inom ett par veckors tid) är det ett ordinarie lag IFK Vänersborg kan ställa på benen.

Notera att eftersom onsdag är en helgdag så är tid för avslag kl 15.00. Matchen ses på Sportbladet Play.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson