Inför Edsbyn borta

Elitserien rullar vidare med ny match för IFK Vänersborg på tisdagskvällen.

Efter segern senast mot Frillesås är det dags för IFK Vänersborg att ta sig an formstarka Edsbyns IF på bortaplan. Edsbyn har bara förlorat en match den här säsongen (hemma mot Motala) och det är en svit på sex raka matcher utan förlust som IFK Vänersborg ska försöka bryta på tisdagskvällen. Bland dessa kan nämnas knappa segrar mot tippade toppkonkurrenter som Västerås, AIK och Sandviken samt kryss borta mot Villa.

Edsbyn var ju laget som IFK Vänersborg sånär lyckades slå ut ur slutspelet förra säsongen, men slutspelspecialisterna från Hälsingland lyckades vända på 0-2-underläget de hamnat i och till slut gå vidare med 3-2 i matcher. Då hette nyckelspelarna Simon Jansson, Hans Andersson och Anders Svensson och ingen av dem finns kvar i årets upplaga av Edsbyn; Jansson spelar i ryska ligan, Andersson hamnade till slut i Bollnäs medan Anders Svensson ju gjort comeback i IFK Vänersborgs färger. Matchen mot Edsbyn är den sista innan Svenssons korttidskontrakt går ut och det återstår att se om han får chansen att avsluta mot sina före detta lagkamrater.

Nyckelspelare i dagens Edsbyn är istället hemvändaren Per Hellmyrs och sylvasse anfallaren Oscar Wikblad. De båda leder Edsbyns interna assist- respektive skytteliga så här långt. Nya för året i Edsbyn är även Samuli Helavuori som hämtats från Bollnäs och Vadim Arkhipkin som värvats från Broberg. Även om det inte riktigt är samma Edsbyn som slog ut IFK ur slutspelet ifjol så är det ändå ett Edsbyn med stora kvaliteter, som vanligt.

I IFK är humöret uppåt efter trendbrottet mot Frillesås. Förutom att man fick islossning offensivt höll man även tätt bakåt och fick spela med helt ordinarie lag för ovanlighets skull. Nu håller vi tummarna för att det fortsätter på det viset.

Avslag i bandykyrkan upp i Edsbyn är kl 19.00 och matcherna kan ses på Sportbladet Play om du har abonnemang eller följas via Bandygrytan om du inte har det.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno