Inför Broberg borta

Ny bortamatch, nytt hälsingelag.

Efter den säkra hemmasegern mot Bollnäs med 6-1 i lördags är det på onsdagskvällen dags för IFK Vänersborg att möta ett annat lag från Hälsingland, den här gången 52 mil norrut där Broberg Söderhamn väntar på andra sidan isen. Det gulsvarta kustlaget som har inlett säsongen med noll segrar, två oavgjorda och tre förluster på de inledande fem matcherna. Poängen har kommit mot Västerås SK (8-8) och Vetlanda BK (6-6). Som synes brukar det bli målglatt när Broberg spelar, titta bara på antalet mål i de inledande fem matcherna: 9 – 16 – 12 – 10 – 13. Ett snitt på 12 mål per match. Svängigt värre, med andra ord.

Målvaktsduell
De flesta målen har trillat i Brobergs mål i säsongsupptakten, vilket delvis kan förklaras av att de haft skade- och sjukdomsproblem i backlinjen där Robin Redin nyss kom tillbaka efter en lunginflammation och lagkapten Magnus Fryklund är på väg tillbaka efter skada. Broberg har dock en av elitseriens bästa och mest sevärda målvakter längst bak, Henrik Rehnvall, och trots målkavalkaderna har han stundtals briljerat. Målvaktsduellen imorgon kan bli sevärd. Övriga spelare för IFK Vänersborg att hålla ögonen på imorgon är vänsterhalven Adam Wijk, mittfältsmotorn Vadim Arkhipkin och skyttekungen Martin Söderberg, som redan gjort 11 mål den här säsongen.

Kimmo Kyllönen är mannen som framförallt ska stoppa Söderberg & Co imorgon, och han ser framför sig en tuff bortamatch.

— En av de svåraste bortamatcherna, tycker jag. Lång bussresa och, just nu kanske det inte blir så, men annars brukar de ha en hemmapublik som gör det svårt, säger Kimmo inför matchen, och han ser framför sig en mer tillknäppt matchbild än i Brobergs tidigare matcher den här säsongen:

— De har släppt in väldigt mycket mål så jag tror att de kommer vara väldigt tajta, de vill inte släppa in så många mål som de gjort de senaste matcherna. Och vi vill också vara tajta, säger Kimmo. Här kan ni se hela inslaget med Kimmo inför matchen.

Tajt och tufft historiskt
De senaste åren har det varit jämna matcher mellan lagen, återstår att se om något lag klarar av att ta bryta den trenden imorgon eller om det blir ännu en nagelbitare på bortais för IFK Vänersborg. Den sedvanliga brasklappen om truppläget i coronatider gäller även idag. Håll utkik på IFK Vänersborgs sociala medier under morgondagen för aktuell laguppställning.

Matchen ses på Sportbladet Play imorgon onsdag kl 19.00 och som uppladdning kan ni alltid köpa fiktiva biljetter eller 50/50-lotter inför fredagens match mot Vetlanda och tävla om fina priser.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson