Inför Bollnäs borta

Efter förlusten mot Hammarby är upp på hästen igen för IFK Vänersborg, som reser till Hälsingland för fredagsmatch mot Bollnäs.

 

Bollnäs ligger just nu en poäng bakom IFK Vänersborg i en tabell som fortfarande väntar på att sätta sig ordentligt. Senast besegrade man Rättvik borta med klara 9-3 och övriga poäng har kommit via ett kryss borta mot SAIK och uddamålsseger borta mot Vetlanda. I båda matcherna säkrade Bollnäs poängen i slutminuterna, i Vetlanda rent av på matchens sist skott – ett hörnmål av nya finska utropstecknet Riku Hämäläinen. 

Hörnor har annars varit ett sorgebarn för båda fredagens kombattanter. Bollnäs är sämst i klassen hittills med bara mål på 4% av lagets hörnor hittills. IFK Vänersborg har inte heller fått igång ett annat effektivt hörnskytte i inledningen av serien; blott tre hörnmål hittills ger en hörnprocent på 7%. Utvecklingspotential finns således.

Ett bra hörnskytte betyder lätta mål och det är något ett IFK-lag som fått kämpa i lite motvind i matcherna på slutet skulle må bra av, så det är bara att ladda bössorna på vägen upp till Sävstaås. För övrigt sista matchen ute den på arenan – nästa säsong flyttar även Bollnäs in i en nybyggd hall.

Bollnäs hade en tung säsong ifjol och hade behövt kvala sig kvar om inte serierna hade varit stängda som en konsekvens av pandemin. Till den här säsongen har man tappat spelare som Per Hellmyrs, Samuli Helavuori (båda Edsbyn) och även Christian Mickelsson. Dessutom håller sig ikonen Andreas Westh numera uteslutande till tränarrollen. Istället har Bollnäs satsat ungt och hemvävt, men fick sent omsider in Hans Andersson från Edsbyn som väl får sägas vara lagets klart viktigaste spelare med sin rutin och skicklighet. Lagets andra rutinerade storstjärna, målsprutan Patrik Nilsson, har dock dragits med skadeproblem och ännu inte gjort säsongspremiär.

För IFK Vänersborgs del förväntas inga förändringar i laguppställningen jämfört med de senaste matcherna.

Det brukar bli tuffa, jämna och spännande fajter mellan Bollnäs och IFK Vänersborg uppe på Sävstaås och mycket talar för att det blir samma vara även imorgon.

Avslag är kl 19.00 och matchen kan streamas på Sportbladet Play om du har abonnemang, eller följas via liverapportering på Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno