Inför åttondelsfinal 2

IFK Vänersborg har slagläge inför returen på Motala Isstadion på onsdag kväll.

Efter 4-2 och en väl genomförd match i den första åttondelsfinalen mot IFK Motala har IFK Vänersborg satt sig i förarsätet i kampen om en kvartsfinalplats. IFK Motala lyckades dock med sina två sena reduceringar skaka liv i den här slutspelsfajten som har alla förutsättningar att bli riktigt rafflande in i det sista. Precis som Vänersborg är Motala nämligen ett starkt och svårbesegrat hemmalag.

Åttondelsfinalerna spelas som bekant i ett dubbelmöte med UEFA-regler, vilket innebär att resultaten från de båda matcherna slås ihop och det lag som sammanlagt gjort flest mål vinner. Skulle båda lagen ha gjort lika många mål när domaren blåser av matchen är det bortamålsregeln som fäller avgörandet. 

Det innebär att om IFK Vänersborg lyckas göra 3 mål eller fler i returen, så måste IFK Motala vinna matchen med minst tre måls marginal för att gå vidare till kvartsfinal.

Det enda resultat som kan ge förlängning är 4-2-seger för Motala. Då går matchen in i förlängning där det är sudden death – första målet vinner – som gäller, eller straffar om inget mål faller under förlängningen.

Således upplagt för en hjärnornas kamp och en match med många potentiella ansikten beroende på hur och när målen faller.

Klart är att IFK Vänersborg kommer ge allt för att ta sig vidare till en derbykvartsfinal mot Villa Lidköping! Intervju med Ari Holopainen inför matchen finner ni i spelaren på startsidan.

Ni som inte åker med bussen som tar IFK-supportrar till Motala kan se matchen via Sportbladet Play eller följa den via Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson