Inför annandagsmatchen mot Frillesås

Annandagsderby borta mot Frillesås väntar.

IFK Vänersborg spelar på annandagen match mot Frillesås på ett Sjöaremossen som utlovar godis för bandynostalgiker; ett par minusgrader, gnistrande snö och strålande sol på en klarblå himmel klockan 13.15.

Matchen innebär förutom dessa klassiska bandyingredienser även att elitserien kommit halvvägs och nu vänder. För IFK Vänersborgs del kan den sammanfattas med en stark start (tre raka segrar) och en stark avslutning (tre raka utan förlust) och lite svajigare formkurva däremellan. Totalt samlade IFK ihop 15 poäng på de 15 första matcherna.

Frillesås har blandat och gett, står på 9 poäng efter att ha samlat ihop fyra segrar och en oavgjord till dags dato, men samtidigt visat en uppåtgående trend spelmässigt på slutet. Hemma på Sjöaremossen är man i vanlig ordning svårspelade vilket bland annat Vetlanda som Bollnäs fått känna på den här säsongen.

– Frillesås har blivit bättre och bättre och är starka på hemmaplan så det gäller att vi svarar upp med samma medicin, säger IFK Vänersborgs tränare Ari Holopainen inför matchen.

Avslag kl 13.15 men se till att komma i tid för att undvika köer. Vi hoppas få se många vänersborgare via IFK-spelarna sitt stöd imorgon!

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson