Inför AIK borta

Med blott fem omgångar kvar av serien är det dags för IFK Vänersborgs första möte med AIK.

Coronasäsongen har gjort att mycket inte är som vanligt, däribland omkastat spelschema och uppskjutna matcher och det är förklaringen till att det dröjt tills nu innan AIK och IFK Vänersborg drabbar samman i elitseriebandyn. Det blir en match mellan två poler – IFK Vänersborg är laget som släppt in minst antal mål den här säsongen i hela elitserien, medan AIK är det lag som gjort flest mål av alla lag i elitserien så här långt. Men så har man också elitseriens poängkung Erik Pettersson på topp tillsammans med spelare som Daniel Andersson, Alan Dzhusoev, Johan Esplund med flera.

AIK parkerar på en tredjeplats i tabellen för tillfället, fyra poäng bakom serieledande Villa Lidköping men bara en poäng bakom Edsbyn på andraplatsen som AIK givetvis gärna vill åt för att kunna undvika Villa i en sannolik semifinal längre fram. AIK och Edsbyn möts för övrigt fredag i en mycket viktig match för båda lagen.

Men först ska IFK Vänersborg komma på besök till bandyhallen i Stockholm. IFK som tog två segrar förra veckan och knep fyra viktiga poäng i den superjämna slutspelsstriden där åtta lag är inblandade från plats 5 till plats 12.  IFKVänersborg ligger just nu på sjätte plats i tabellen och har därmed den sista direktplatsen till kvartsfinal att försvara under slutspurten. För tillfället är Sirius närmaste utmanare, tre poäng bakom IFK.

AIK och Vänersborg har mötts en gång den här säsongen, i Vänersborgsklubban Cup på försäsongen där Vänersborg till slut lyckades vinna med 3-2. Det är sannolikt dock ett betydligt mer samspelt AIK man kommer ställas mot den här gången i en inspirerande uppgift för de blåvita.
— Det ska bli kul, det är ju roligt att möta de bästa lagen, säger tränare Jesper Larsson apropå den tuffa utmaningen som väntar hans och Ari Holopainens mannar.

— Vi åker dit för att göra en bra prestation så får vi se hur långt det räcker. Har vi bra dagar kan vi rubba många motståndare, men det gäller verkligen att vara påkopplade, avslutar Jesper Larsson.

I IFK Vänersborg saknas Edvin Isaksson pga den avstängningen han tilldelades i samband med en incident i matchen mot Sirius. Avstängningen gäller även över fredagens match mot VSK.

Alla matcher ses som vanligt den här säsongen via Sportbladet Play, eller följs via appen Bandygrytan. Avslag kl 19.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Jorge Moreno