Inför AIK borta

Första matchen på IFK Vänersborgs bortaturné spelas på onsdagskvällen.

Efter förlusten mot Villa Lidköping senast, där IFK Vänersborgs trots allt avslutade matchen bra och vann den andra halvleken med 2-1, så åker man nu iväg på en tre matcher lång bortaturné. Första anhalt Stockholm och möte med AIK Bandy ikväll, därefter vidare till Söderhamn för match mot Broberg på fredag och slutligen åter till Stockholm för möte med Tellus på söndag.

I hemmamötet med AIK gjorde IFK Vänersborg en av säsongens bättre insatser och körde fullständigt över den nuvarande tabelltrean i första halvlek. 7-2 var siffrorna i paus och det utmynnade till slut i seger 9-5. En av få förluster för AIK den här säsongen, det är bara Villa och Hammarby som lyckats upprepa den bedriften. AIK har dock hittat formen på sistone och kommer till kvällens möte med sju raka matcher utan förlust, och således gott självförtroende.

För IFK Vänersborg blir defensiven i vanlig ordning viktig när man möter en offensiv spelararsenal med namn som Pettersson, Mossberg, Dzhusoev, Öhrlund och årets genombrottsman Isac Karlsson. Defensiven har dock sällan varit IFK:s problem den här säsongen, däremot behöver den offensiva utdelningen på bortaplan komma upp på samma nivåer som på hemmaplan för att förbättra lagets poängchanser.

Robin Lundqvist åkte på en rejäl stukning efter en duell i Villamatchen och är ett osäkert kort på förhand, i övrigt har IFK de senaste dagarna äntligen varit befriade från skador och sjukdomar. 

Matchen mot AIK har avslag ikväll kl 19.oo och kan ses på Sportbladet Play eller följas via liverapportering på Bandygrytan.

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto: Jorge Moreno