IFK VAR KLASSEN BÄTTRE ÄN SIRIUS OCH VANN ÖVERTYGANDE MED 9-2


Sergei Lomanov – matchens gigant med tre mål och två assist. Här gratuleras han av Emil Viklund som inte var mycket sämre, två mål och en assist.

 

IFK Vänersborg hade inga bekymmer med att betvinga Sirius i onsdagens elitseriemöte i arenan. Hela 9-2 (3-0) till ett i långa stunder helt överlägset hemmalag. Bäste målskytt Sergej Lomanov med tre fullträffar.

-Vi gör en bra match långa stunder och mal ner Sirius. Jag är mycket nöjd med vår kämpainsats och att vi får göra en hel del mål, sa en nöjd IFK tränare Magnus Nordin.

Sirius fortsätter att ha det mycket svårt på bortaplan mot IFK Vänersborg. Man får gå tillbaka till utomhusmatcher på isstadion för att se uppsalalaget besegra ”blåvitt” och på nytt gjorde IFK många mål på hemmaplan. Senast 7-2 efter storspel mot Broberg, och i onsdagens match blev det ännu bättre. Hela 9-2 slutade matchen efter 3-0 i halvtid.

Lagets store målskytt Joakim Hedqvist inledde målskyttet i den nionde minuten efter att ha blivit jättefint framspelad av Nikita Ivanov. Bara två minuter senare dundrade Sergej Lomanov in en högerhörna i nättaket och en smakstart för IFK som dessutom fick ett mål bortdömt innan dess.

Efter det jämnades matchen ut och Sirius stack upp i några farliga anfall. Laget hade dessutom ett par hörnor, så när IFK istället i den 44:e minuten genom ryssen Nikita Ivanov utökade hemmalagets ledning efter ett fint anfall och pass från Sergej Lomanov, var det psykologiskt tungt för bortalaget.

Sirius fick dock en smakstart på den andra halvleken med två snabba reduceringsmål. Först genom Joonas Peuhkuri och i den 52:a minuten 3-2 på vänsterhörna av Teemu Määtä,  och det var match på allvar igen. I alla fall resultatmässigt, för IFK visade sig vara det klart bättre laget denna afton.

-Det kändes lite onödigt att de fick resultatmässig kontakt. Jag är ändå nöjd med vår insats och tycker vi gör en i långa stunder bra match och har många chanser innan vi får utdelning i slutet med flera snabba mål. Vi gör en bra kämpainsats, framför allt våra anfallare, som jobbar stenhårt hela matchen, även när den var avgjord, sa en nöjd Magnus Nordin.

Joakim Hedqvist andra fullträff för dagen, fram till 4-2 var viktig för hemmalaget och när sedan Emil Viklund ökade på till 5-2, fem minuter efter i den 65:e var matchen definitivt avgjord.  Ett tröttkört Sirius släppte sedan in fyra mål på sex minuter och det rann iväg till 9-2. Målskyttar i tur och ordning Sergej Lomanov, Emil Viklund, Robin Öhrlund innan den ryska stjärnan Sergej Lomanov fick avsluta den fina IFK-kvällen med sitt tredje mål.

Som helhet en mycket skön och betryggande seger för IFK och nu väntar Hammarby på Zinkensdamm på fredag för laget.

 

Text: Niklas Thonander. Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen:

Matchrapport

Bandyplay – Highlights

TTELA

Radio Väst – intervju med Emil Viklund och matchanalys av Viktor Weiselius

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson