IFK vann planenligt utan att förta sig

pk1058

Hedqvist stod för två av målen i matchen mot Stabaek. Foto: Patrik Karlsson

IFK var tvungna att vinna den andra gruppspelsmatchen mot norska Stabaek för att chansen om slutspel i World Cup skulle leva vidare. Och kamraterna vann också planenligt utan problem med 8-3, utan att förta sig. 

– Vi gjorde det vi skulle, säger Jocke Hedqvist som själv gjorde två av målen.

Och det var ungefär så det kändes från läktarplats, att laget gjorde vad de skulle och inte så mycket mer därtill.

– Vi vann och det var målet, vi har bara siktat in oss på matchen i morgon. Vi kommer ta med oss det vi gjorde bra mot Villa igår, då gjorde vi det bra defensivt, säger Hedqvist.

IFK tog en bekväm ledning i början på första halvlek och ledde med 4-0 efter 19 minuter, med 4 olika målskyttar. Johan Koch, Sergei Lomanov, Nikita Ivanonv och Adam Herou Löf. Därefter släppte man in Stabaek i matchen genom att bjuda på två enkla mål innan halvleken var slut.

Fler spelare i anfall

– Vi tar med oss att vi gör några riktigt fina mål idag, men vi behöver bli fler spelare i anfallen och spela på fler spelare, säger Hedqvist som själv ökade på ledningen direkt i andra halvlek på en hörna till 5-2.

IFK ökade sedan på ytterligare till 7-2 genom Lomanov och 8-2 genom Alexander Mayborn. På övertid fick sedan Christian Randsborg i Stabaek till ett kanonskott bakom Markus Johansson i målet och satte slutresultatet till 8-3.

Förväntningarna på laget är stora och från supporterhåll märker man att det önskas mer från det blåvita laget. Men Hedqvist och övriga laget är lugna i sitt pågående lagbygge.

– Vi är i en period där vi bygger ett lag, det kommer att ta tid. Vi behöver hitta kvaliteter hos våra ryska spelare tillsammans med våra svenska spelare, vi tar lärdom efter varje match och pratar mycket om det. Vi vet att det finns förväntningar runtomkring, och det har vi förståelse för. Men vi måste ha tålamod, och vi ser det långsiktigt. Det viktiga är att vi vinner matcher i serien sen, säger Hedqvist med lugn i rösten.

Stort supporterstöd på plats

Trots att cupen spelas 45 mil hemifrån har Vänersborg en stabil supporterskara på plats i Sandviken

– Det är säkert 30-40 personer här, det är otroligt kul och det visar att vi har bandykultur i Vänersborg och att många vill se lagets utveckling. Och det är vi otroligt tacksamma för, säger Hedqvist.

Efter matchen mot Staebek åkte laget tillbaka till hotellet för vila för att senare åka tillbaka till arenan och se mötet mellan Villa Lidköping och Neftyanik samt matchen mellan Jenisej och Bollnäs. Därefter blir det åter till hotellet för att äta och sova och ladda upp inför den avgörande matchen mot Neftyanik i morgon lördag kl. 15.45. Och Hedqvist tycker att chanserna är goda.

– Vi hoppas att vi kan göra en defensivt bra insats i morgon och vi kommer få många lägen att göra mål. Så jag tycker att vi har stora chanser att ta oss vidare.

I matchen mot Neftyanik kommer Hedqvist och övriga laget ställas mot IFK-bekantingen Christoffer Fagerström. Hedqvist säger att det kommer bli ett speciellt möte, men tror att det blir mest speciellt för Fager själv.

– Det kommer vara speciellt att se honom i Neftyanik, men det är klart att det blir mest känslor för honom själv.

Matchen mellan IFK Vänersborg och Neftyanik ser ni live på https://play.staylive.se/fib

Mer om matchen

> TTELA

> Matchrapport