IFK Vänersborg föll stort när första kvartsfinalen i Pojkallsvenskan spelades i arenan.

 Ett mycket bra Vetlanda vann med hela 12-4 i en fight där VBK avgjorde med tre snabba i början av andra halvlek. 

 

-Vår första halvlek är i stort bra, men vi gör alldeles för många individuella misstag. Vi är inte alls tillräckligt noggranna i vårat passningsspel. Samtidigt så är ju Vetlanda ett väldigt duktigt lag. De är bra på utnyttja våra misstag, sa en påtagligt missnöjd Martin Kjellström.

Vetlanda slutade på andra plats i Pojkallsvenskan och har många riktigt bra spelare i sitt lag. En är #8 Alexander Sundberg som gav sitt VBK en drömsstart med två mål första tolv minuterna. 

En tung start för IFK som därefter kom in i matchen allt mer och började skapa farligheter. Matti Rebelius var säkerheten av själv när han från straffpunkten reducerade i 21:a minuten. 

Efter det hade IFK Vänersborg en fin period. Kvitteringen en riktig delikatess från vasse IFK- spelaren Isac Stolt som på egen hand gick igenom VBK försvaret, innan han iskallt rundade Gabriel Stålhammar i vetlandamålet och placerade in kvitteringen. 

Bara två minuter senare tog hemmalaget också ledningen sedan Carl-Hugo Berner fått praktträff på IFK:s tredje hörna, första från höger. En hörna som Carl-Hugo själv skapade med vasst skott efter fin uppåkning.

Slutet av första halvlek mycket tung för hemmalaget. Individuella misstag och bolltapp i fel lägen blev oerhört kostsamt. 

Vetlanda kvitterade och tog ledningen inom loppet av en minut runt 40:e matchminuten och när sedan Alexander Sundberg gör sitt fjärde mål i matchen på hörna i absolut sista sekunden var det ridå för IFK. 

I andra släppte IFK till tre mål på bara några minuter till 3-8 och resten blev såklart en transportsträcka för ett riktigt starkt Vetlanda.

IFK:s målskytt i andra halvlek var Matti Rebelius (på straff som betydde 4-11 reducering).

Nu väntar  returfight i Vetlanda på lördag och även om det naturligtvis blir en alltför tuff uppgift att vända på denna kvartsfinalserie så är det viktigt att IFK går in med inställningen att göra en bra match. 

Se samtliga bilder från match https://ifkvanersborg.se/bildgallerier/nggallery/ungdom-21-22/220309-ifk-vanersborg-vetlanda-bk-p17-sm-kvart-4-12-3-5

Text: Niklas Thonander

Foto: Mikael Larsson