IFK tappade ledningen två gånger och förlorade mot Vetlanda.


Lagkamraterna gratulerar Jocke Hedqvist till ännu ett mål. Mot Vetlanda blev det fyra mål från Jockes klubba och totalt har han gjort 42 mål i årets Elitserie.

 

IFK Vänersborg fick inte till det i hemmamatchen mot Vetlanda utan förlorade med 5-8 (2-3). Detta trots att IFK tidigt var i ledningen med 2-0, och även hade ledningen med 5-4 ända fram till den 84:e matchminuten. Trots detta tilläts Vetlanda att göra fyra raka mål på slutet mot ett uppgivet hemmalag.

-Det var givetvis inte bra att vi förlorade, men vi gör ändå en hel del bra saker. Vissa block i matchen var bra, men det räcker inte för att vinna idag, sa IFK-tränaren Magnus Nordin.

IFK kom till spel utan Mikko Lukkarila och Alexander Zitouni som båda skulle vila efter VM. Därtill insjuknade Felix Pherson under dagen och han fick också vila. Å andra sidan kom Vetlanda till spel utan nyblivne världsmästaren Johan Löfstedt.

Som nämndes inledde IFK bra och skaffade sig snabbt en 2-0 ledningen genom mål av Sergei Lomanov på skott utifrån, och ett hörnmål av Joakim Hedqvist. IFK hade även bud på flera mål, men i stället var det Vetlanda som stod för målskyttet. Daniel Johansson gjorde två nästan identiska mål på två snabba omställningar, och i halvlekens sista minut tog man även ledningen med 3-2 efter en hörnvariant.

-Vi släppte in vårt första mål efter 38 minuter och det är okej, men det syntes i första halvlek att vi inte spelat någon match på ett tag. Det var osynkat och avvaktande och tempot var lågt och det kändes inte som det fanns någon nerv i matchen.

Efter paus fick IFK en smakstart när Jocke Hedqvist satte ytterligare en hörna i halvlekens första minut fram till 3-3. Men mer blev det inte just då utan Vetlanda tog på nytt ledningen lite senare, och återigen var Daniel Johansson målskytt.

Jocke Hedqvist var dock inte nöjd utan med två straffmål vände han matchen till ny IFK-ledning med 5-4, och nu trodde de flesta av de 1717 på läktaren att IFK skulle hålla undan till seger.

-Hade vi fått ett sjätte mål så hade det nog gått bra, men det fick vi aldrig. Vi försökte komma runt Vetlanda och skapa lägen, men de hade ett lågt och bra försvarsspel så det gick inte. Sedan var vi lite för enkelspåriga och kunde inte hitta på något nytt, sa Magnus Nordin.

I den 84.e minuten fick Vetlanda en straff som med blåvita ögon såg väldigt billig ut. Joakim Andersson gjorde inget misstag utan satte säkert 5-5. Efter detta kändes det som om luften fullständigt gick ur IFK-spelarna och Vetlanda kunde ganska enkelt göra tre raka mål på slutet.

-Så länge vi hade 5-4 kändes det lugnt, men när de kvitterade blev det en helt annan känsla i laget. Vi fick aldrig tillfälle att gå loss i matchen och istället blev vi avvaktande och släppte några väldigt enkla mål. Det kändes som att vi drog i handbromsen, tyckte Nordin.

-Förlora kan man alltid göra, men vi hade framförallt hoppats att få några positiva besked idag. Slutspelet närmar sig så nu är det dags att sätta vårt spel. Vi får ta nya tag och vi vi får ju en ny chans redan nu på söndag, menade Magnus Nordin.

Ett positivt besked fick i alla fall Nordin och de övriga i ledarstaben och det var att Jocke Hedqvist fortfarande har bra tryck och bra precision i sin klubba. Två hörnmål och två straffmål från Jocke är mer än godkänt och blir ett viktigt vapen inför kommande slutspelsmatcher.

Nästa match för IFK är redan nu på söndag när man möter Tillberga Bandy borta. Sedan avslutas Elitserien nästa fredag när man tar emot Edsbyn hemma.

 

Text: Svante Johansson; Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

TTELA

Bandyplay – highlights

Radio Väst

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson