IFK möter Sirius på klassiska Studenternas i Uppsala

IFK

På lördag blir det spel utomhus mot Sirius på SM-final arenan, Studenternas.

– Det är alltid speciellt att spela utomhus, säger assisterande tränaren Peter Andersson. Det skall bli bra väder så det skall bli roligt.

Studenternas är en stor plan som ger oss större ytor och det bör gynna vårt spel med bra skridskoåkare. Men vi måste vara mental förberedda för Sirius har fått bättre ordning på sitt spel än när vi mötte dem senast, fortsätter Peter.

När lagen möttes i början av säsongen i Arena  Vänersborg blev det en klar seger för IFK med 11-1.

– Vi pratar om att vara ödmjuka inför uppgiften och att alla gör sin sak något som har fungerat bra sista tiden, tycker Peter.

IFK har inte förlorat på de senaste fem matcherna. Det har blivit tre segrar och två oavgjorda och en sjundeplats i tabellen en poäng efter Hammarby som har sjätteplatsen som innebär kvartsfinalspel.

Vi har höjt lägstanivån i år och det är viktigt, menar Peter.

Johan Koch som fick en rejäl smäll mot Broberg och som inte spelade mot Bollnäs är med i truppen. Johan som visat storform sista tiden.

– Han är med och så får vi se hur det ser ut efter uppvärmningen, säger Peter.  Johan testade senast men kunde inte spela men nu är det bättre.

Vi får se om Alexander Zitouni får några frilägen som han mer eller mindre lovade efter matchen mot Bollnäs när Zitto gjorde come back.

Hör Zittos uttalande längre ner på sidan.

Text: Bengt Israelsson

Bild: Patrik Karlsson